A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Teljes káoszt talált az ÁSZ az LMP pénzügyeiben

Vágólapra másolva!
Az Állami Számvevőszék a Fővárosi Főügyészséghez fordult, miután hiányzó bizonylatok és pártszabályzatok miatt nem el se tudták kezdeni a szokásos, két évenkénti ellenőrzést.
Vágólapra másolva!

Elek János, az ÁSZ főtitkára és Brebán Andrea felügyeleti vezető bejelentette: meghiúsult a szervezet LMP-nél indított két évenkénti kötelező ellenőrzése az ellenzéki párt teljes számviteli fegyelemsértése miatt.

A számvevőszék a parlamenti frakcióval rendelkező három ellenzéki párt 2011-2012-es gazdálkodását ellenőrizte. A vizsgálatot végzők az MSZP gazdálkodását megfelelőnek tartotta, szemben a Jobbikéval, ahol a számviteli bizonylatok, nyilvántartások nem támasztották alá a beszámolót.

Az ÁSZ a legsúlyosabb hiányosságokat az LMP-nél tárta fel, ahol a hiányzó bizonylatok és pártszabályzatok miatt nem is tudták elvégezni az ellenőrzést. A számvevőszék jelzése alapján itt a Fővárosi Főügyészség folytatja a vizsgálatot.

Az LMP másképp látja a helyzetet. Közleményük szerint a feltárt hiányosságokat a párt vezetésében 2013-ban bekövetkezett változások okozzák. Az LMP álláspontja szerint az ÁSZ jelentése olyan megállapításokat tartalmaz, amelyek alapvetően pótolható hiányosságokra vonatkoznak. Az LMP pótolta és hatályba léptette a szükséges pénzügyi szabályokat, 2014. február 28-ig könyvvizsgáló cég bevonásával újrakönyveli a 2011-es és a 2012-es éveket, önrevíziót tart, és az ebből keletkező esetleges adóhátralékot rendezi.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!