A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Kósa: Kizárt, hogy a Fidesznek legyen őszödi beszéde

Vágólapra másolva!
Egy, csak egy őszödi beszéd volt, a Gyurcsányé, a szocialistáké, pont – nyilatkozta Kósa Lajos debreceni polgármester, a Fidesz ügyvezető alelnöke a Népszabadságnak adott interjújában.
Vágólapra másolva!

Kósa Lajos szerint van a baloldalon egy „fix idea, egy olyan várakozás, hogy egyszer majd Orbán Viktornak, a Fidesznek is lesz őszödi beszéde”, szerinte azonban ez lényegében kizárt. „Teljesen máshogy vagyunk összerakva, mint a szocialisták. Egy értékvezérelt politika mindig sokkal konzisztensebb, nem igényli azt, hogy egyszer csak 'coming out'-oljon valaki” – mondta az alelnök.

A debreceni polgármester őszintének és szándékosnak nevezi azt a 2010-es nyilatkozatát, amelyben az államcsőd veszélyét emlegette, és amely részben a forint akkori gyengülését váltotta ki. „Mi komolyan gondoltuk, hogy szakítunk azzal az őszödi hagyománnyal, amely a Gyurcsány-kormányt jellemezte, hogy trükköznek, hazudnak, becsapnak mindenkit, és nem kormányoznak” – mondja.

Az alelnök kiáll amellett is, hogy nincs szükség a választási programok bemutatására, mert a két nagy pártnak az a programja, amit a kormányzása alatt csinált. „Teljesen mindegy, egyes politikusok mit mondanak arról, hogy mit szeretnének csinálni” – nyilatkozza Kósa lajos. „Rólunk pontosan lehet tudni, mit fogunk csinálni, meg kell nézni az elmúlt négy évet” – teszi hozzá.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!