A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Leáll az iskolai papírgyűjtés

Vágólapra másolva!
A Vidékfejlesztési Minisztérium szerint uniós irányelvek indokolták az új rendszert, amely szerintük egyébként sem kedvezett a közszolgáltatóknak. 
Vágólapra másolva!

2015-től lép életbe az új hulladéktörvény, amelynek értelmében már csak közszolgáltatók kezelhetik a hulladékot. Ha betartják a jogszabályokat, akkor nemcsak a vállalkozók, hanem a nonprofit cégek is kiszorulhatnak az óvodai-iskolai gyűjtésből, ami azt jelenti, hogy az oktatási intézmények fontos bevételektől eshetnek el – írta a Nol.hu.

A törvény szerint pontosan csak a kereskedő, a közvetítő és a kezelő foglalkozhat a hulladékkal, az oktatási intézmények viszont egyik kategóriába sem tartoznak. A lap szerint itthon több olyan begyűjtési lánc is működött eddig, amelyek kifejezetten az iskolai gyűjtésekre alapozva juttatták el a feldolgozókhoz a papírhulladékot, ezzel állandó nyersanyagot biztosítva a feldolgozóknak, és biztos bevételt az iskoláknak.

A Nol.hu megkeresésére a Vidékfejlesztési Minisztérium azt közölte, hogy a szabályok változását európai uniós kötelezettség indokolja. A tárca szerint azért is szükség volt az átalakításra, mert "a korábbi gyakorlat szerint az iskolai papírgyűjtés eredményeként magánvállalkozók realizáltak a közszolgáltatókat megillető profitot" – írták.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!