Sokan jönnek illegálisan Magyarországra

Vágólapra másolva!
Csaknem 250 határsértőt, köztük 53 gyermeket fogtak el az elmúlt három napban Csongrád megyében. Koszovóiak és afgánok jöttek a legtöbben, de akadt egy iráni menekült is. 
Vágólapra másolva!

242 határsértőt, köztük 53 gyermeket fogtak el a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség járőrei a polgárőrséggel közösen az elmúlt három napban Csongrád megyében. A legtöbben Ásotthalomnál és Röszkénél próbáltak Magyarországra, így a schengeni övezetbe jutni.

Pénteken Ásotthalomnál 11 embert a polgárőrök állítottak meg, akik értesítették a rendőrséget. A rendőrök 8 afgán, 1 iráni és 1 pakisztáni embert és az őket segítő szerb embercsempészt is előállították. A szerb férfi fejenként 200 eurót kért azért, hogy Szerbiából Magyarországra vezesse át őket.

A legnagyobb csoport szombaton délután, Röszkénél próbált az országba jutni. Koszovóiak és afgánok voltak, összesen 21-en, köztük 8 gyermek.

A határsértők ellen idegenrendészeti, az embercsempész ellen pedig büntetőeljárás indult – tájékoztatott közleményében a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről