Vágólapra másolva!
Gareth Southgate lemondása után az eddigi másodedző, Lee Carsley lesz az Eb-ezüstérmes angol válogatott ideiglenes szövetségi kapitánya. A korábbi Premier League-játékost egykori klubja majdnem rásózta a Real Madridra.

Gareth Southgate keddi lemondása után az Angol Futballszövetség (FA) lázasan keresi a szakember utódját. Egymást érik a nevek minden létező híroldalon: Jürgen Klopp, Mauricio Pochettino, Ange Postecoglu, hogy csak a legesélyesebbeket említsük. Addig is amíg az FA kiválasztja a szerintük megfelelő jelöltet, az eddigi másodedző, Lee Carsley irányítja az Eb-ezüstérmét sikeresen megvédő csapatot.

Lee Carsley, maga is profi focista volt, egy egészen tisztességes karriert zárt le 2011-ben a Coventry Cityben. Előtte azonban megfordult a Blackburn Roversben, az Evertonban és Birmingham Cityben is. A liverpooli csapatban 2002 és 2008 között szerepelt védekező középpályásként, 166 PL-meccsen 12 gólt szerzett. Innen származik vele kapcsolatban egy híres anekdota. Mégpedig egy csapattársa, a dán Thomas Gravesen miatt, akivel úgy hasonlítottak egymásra, mintha ikrek lettek volna.

2005-ben a Real Madrid a francia középpályás, Claude Makélélé utódját kereste, így került képbe Gravesen. Ám amikor elutaztak Liverpoolba, hogy felvegyék vele a kapcsolatot, a tréfás kedvű angolok Carsley-t mutatták meg nekik az edzésen, mondván, ő az emberük.

A madridiak végül megkapták Gravesent, aki csupán egyetlen szezont töltött egy öltőzben Casillasszal, Sergio Ramosszal, David Beckhammel, Zidane-nal és a brazil Ronaldóval, és a többi madridi klasszissal

Carsley azonban ma is kristálytisztán látja a helyzetet:

Aki egy percig is elhiszi, hogy engem vitt volna a Real Madrid az nem tudja, mit beszél. Valóban nagyon hasonlítottunk egymásra, de Thomas sokkal-sokkal jobb focista volt, ő tudott cselezni, helyzetbe hozni másokat, míg az én erősségem inkább az volt, hogy futottam és szereltem vég nélkül

 - mondta Lee Carsley. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Kapcsolódó cikkek:

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről