Vágólapra másolva!
Tovább nőhet a kitiltottak száma – erről beszélt André Goodfriend, amerikai ideiglenes nagykövet. Úgy fogalmazott, hogy az érintett hivatalos személyek száma változhat, de nem feltétlenül ugyanabból az okból, mint a listán szereplő hat személyé. Azt is mondta, kormány kommunikációján meglepődött. 
Vágólapra másolva!

Változhat a kitiltottak listáján szereplő személyek száma – ezt mondta André Goodfirend, amerikai ideiglenes nagykövet a Népszabadságnak adott interjújában. Arra a kérdésre, hogy változott-e már, úgy válaszolt, hogy mindenféle okai lehetnek annak, ha valakit nem engedünk be. „Akár az érintett hivatalos személyek száma is változhat, de nem ugyanabból az okból, mint a „hatoknál"

Elmondta azt is, hogy meglepődött azon, hogy a magyar kormányzati oldal szándékosan próbálta félremagyarázni az amerikai szándékokat. „Magyarország azt állítja, hogy zéró toleranciát mutat a korrupcióval szemben, mi Amerikában ugyanezt valljuk.

Meglepődött azon, hogy a magyar kormányzati oldal szándékosan próbálta félremagyarázni az amerikai szándékokat Forrás: Dudás Szabolcs - Origo

A mi érdekünk is az, hogy itt a vállalkozások stabil, nyílt, átlátható viszonyok között működhessenek” – tette hozzá az amerikai ideiglenes nagykövet.

André Goodfirend beszélt arról is, hogy a magyar kormánynak átadtak olyan információkat, amik alapján eljárhattak volna. Kitért arra is, hogy ugyan minden országban akadnak korrupt tisztségviselők, de Magyarországon nem lehet hallani a felelősségre vonásról.

André Goodfirenddel készült interjúnkat itt olvashatja el.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről