A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNKoch Máté
12:25VívásMate Tamas Koch-Grabiel Lugo
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
13:40VívásJakub Jurka-Gergely Siklosi
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
NyílNyíl

Nem csak a KDNP zárná be vasárnap az üzleteket

Vágólapra másolva!
A Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség elnöksége támogatja a KDNP törvényjavaslatát, ami az üzletek vasárnapi zárva tartásáról szól. Ez nem meglepő, hiszen a szövetség elnöke fideszes képviselő, Szatmáry-Jähl Angéla, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Kereskedelmi Tagozatának elnöke. Az ő fia is egy fideszes politikus, Szatmáry Kristóf, aki a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára.
Vágólapra másolva!

Szerintük a fogyasztás nem függ a nyitva tartástól, azt az igények és a jövedelmek határozzák meg. A szövetség kiemelte, hogy nemzetközi tapasztalatok alapján a nyitva tartás szabályozása nem jár a nemzetgazdasági szintű forgalomcsökkenésével, viszont átstrukturálódás várható.

Nem lesznek kirúgások

Azt mondják, a vásárlási szabadság sem sérül, mert időkorlát nélkül minden megvásárolható lesz a családi kereskedelmi üzletekben, továbbá a törvénytervezet előnyös a munkavállalók és munkáltatók szempontjából is, nem lesz kevesebb a munka, a munkahelyek megszűnése sem várható.

A szövetség szerint a munkahelyek megszűnése sem várható Forrás: AFP/Lionel Bonaventure

Kiemelték, hogy a kis- és közepes vállalkozóknál a dolgozók mintegy 90 százaléka nő, így – a törvény elfogadása esetén – a vasárnap olyan pihenő nappá válik, amely biztosítja a családi együttlétet - írja az MTI-hez eljuttatott közleményében a Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség.

A kormányfő is támogatja

Korábban Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője azt mondta Orbán Viktor kormányfő is támogatja a szabad vasárnapról szóló kezdeményezést.

Varga Mihály azonban szintén korábban azt mondta, hogy a minisztérium álláspontja szerint Magyarország ma még nem olyan gazdag ország, ahol a legfontosabb probléma az, hogy vasárnap nyitva van-e valami vagy nincs. Ha a munkáltató meg tud állapodni a munkavállalóval, miért ne lehetne nyitva - tette fel a kérdést a nemzetgazdasági miniszter.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!