Nem büntethető a baltával támadó nagypapa

balta nagypapa
balta nagypapa
Vágólapra másolva!
Kóros elmeállapota miatt nem büntethető az a férfi, aki egy baltával többször is fejbe verte saját unokáját Keszthelyen. Eddig előzetesben volt, mostantól azonban kényszergyógykezelés vár rá. Kiderült, hogy korábban már kezelte pszichiáter. 
Vágólapra másolva!

Súlyos és kóros az elmeállapota az igazságügyi orvosszakértő szerint annak a 61 éves férfinak, aki még tavaly szeptemberben egy baltával többször is fejbe verte a saját unokáját Keszthelyen. A vizsgálatból kiderült, hogy a férfi nem tudta, hogy mit tesz. Korábban egyébként már kezelte pszichiáter, és az állapota tovább romlott, azonban nem volt agresszív, így a kezelések abbamaradtak.

A nagypapát emberölési kísérlettel gyanúsították, eddig előzetes letartóztatásban volt. A Zalaegerszegi Törvényszék most elrendelte a kényszergyógykezelését.

Ezzel támadt a nagypapa Forrás: Police.hu

A férfi a volt feleségével és 14 éves unokájával élt egy keszthelyi házban. A gyermek 2014. szeptember 23-án délután a szobájában számítógépezett, amikor a nagyapja bement hozzá egy baltával és késsel a kezében. Rátámadt a gyerekre, a baltával többször fejbe verte, és amikor a fiú menekülni próbált, a késsel próbálta megszúrni.

Az unoka a fürdőszobába zárkózott, és egy törülközőt csavart a fejére. Végül a szomszédok segítettek neki, ők szóltak a mentőknek is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!