A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Nem nyugodott az egerszegi zugügyvéd

Vágólapra másolva!
Most is börtönben van, és valószínűleg sokáig ott is marad az a zalaegerszegi volt ügyvéd, aki ellen zugírászat miatt emeltek vádat. A férfi jelenleg csalás miatt ül, de okozott már halálos balesetet is.  
Vágólapra másolva!

A 60 éves férfit 2006-ban törölte az ügyvédi névjegyzékből a Zala Megyei Területi Ügyvédi kamara. Nem sokkal később nyolc hónap felfüggesztettet kapott, mert ő volt a felelőse egy két halálos áldozatot követelő balesetnek.A baleset után történhetett vele valami, mert azóta folyamatosan zűrös ügyekbe keveredik.

Nem tetszett neki a kizárás

A volt ügyvéd nem fogadta el, hogy kizárták a kamarából, ezért úgy döntött, hogy folytatatja a jogászkodást. Általában fiktív munkaszerződéseket kötött, és alkalmazott jogtanácsosként dolgozott.

A bíróság 2009-ban már a jogtanácsosi névjegyzékből is törölte, és zugírászat, valamit jogosulatlan gazdasági előny szerzése miatt egy év börtönre ítélte, amelyet két évre felfüggesztettek.

Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség szóvivője az Origónak azt mondta, hogy a férfi 2008-ban is kapott egy felfüggesztett börtönbüntetést, csalás miatt.

Tovább tevékenykedett

A férfi még ezután sem adta fel, az anyja, majd egy másik ember cégében ügyvédkedett. Egyebek mellett megbízási szerződéseket kötött, iratokat vett át, jogi tanácsadást nyújtott, okiratokat, keresetlevelet, beadványokat, adásvételi, bérleti, engedményezési és más szerződéseket írt.

Az ügyeit iktatta, és arra is figyelt, hogy az iratokat egy másik ügyvéd ellenjegyezze, ha erre szükség volt.

A férfi ellen most újra zugírászat miatt emeltek vádat a 2010 és 2013 közötti ügyei miatt.

Az ügyész fogházbüntetést javasol, és azt is szeretné elérni, hogy az eddigi felfüggesztett büntetéseket is ülje le. Jelenleg csalás miatt van börtönben, tavaly ítélték el.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!