Itt a vihar, Budapesten már jégeső esik

Jégeső, Ráday utca
Jégeső a Ráday utcában
Vágólapra másolva!
Hétfőn este északnyugat felől hidegfront éri el a Kárpát-medencét. A front előtt záporok, zivatarok alakulnak ki. Kora délután a fővárosban már volt egy hatalmas felhőszakadás, késő délutánra újabb zuhé érkezett. Hajdú-Biharban le kellett zárni egy utat felsővezeték-szakadás miatt. 
Vágólapra másolva!

Második felvonás a fővárosban

Így nézett ki a Kolosy tér környéke 18 óra után nem sokkal. A késő délutáni felhőszakadással már nem érkezett újabb jégeső.

Így áztatta a Kolosy teret az eső Forrás: Origo

Felsővezeték szakadt

A viharos szél leszakította a felsővezetéket a 4-es számú főút mentén, Bocskaikert térségében hétfő este. A hajdú-bihari rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Demeter Erika tájékoztatása szerint a vezetékben áram van, ezért a főútvonalat az áramszolgáltató szakembereinek helyszínre érkezéséig, illetve a vezeték áramtalanításáig teljes szélességében lezárták. A forgalmat a rendőrök mindkét irányban a debreceni elkerülő útra terelik - tette hozzá.

Első felvonás a fővárosban

A budapesti Ráday utcában rövid, de intenzív jégeső törte meg a kánikulát kora délután.

A kedvezőtlen időjárás miatt nagyjából fél órára leállították a Libegőt ugyancsak kora délután. Nem járt egy ideig az 1-es villamos a Puskás Ferenc Stadion és a Vágány utca/Róbert Károly körút között, mert a tűzoltók egy kidőlt fát takarítottak el.

Pár percig tartott a jégeső a VII. kerületben Forrás: Origo olvasói fotó

Bárhol lehet felhőszakadás

Legkésőbb - az esti órákban - az Alföld déli részén alakulnak ki zivatarok, legnagyobb eséllyel itt lehet számítani heves széllökésekre, jégesőre. Felhőszakadás bárhol, de különösen északkeleten fordulhat elő.

A Dunántúlon és az északi megyékben megszűnik a kánikula. Az Alföldön, főként a délkeleti országrészben azonban még előfordul 25-26 fok körüli középhőmérséklet.

Forrás: met.hu

Küldjön fotót vagy videót a viharról. Ha szerkesztőségünk felhasználja a felvételt, 10 000 forintos ClickShop kedvezménykuponnal jutalmazzuk. További részleteket ITT olvashat! A keddre várható időjárásról itt olvashat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről