Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A Fővárosi Főügyészség bűnszervezetben, több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a sajtóban „fekete seregként" ismert, és működése alatt M. Róbert által irányított bűnelkövetői csoport egy tagja ellen, aki a vád szerint 2004 novemberében társaival együtt otthonában támadott meg egy mátészalkai vállalkozót.
Vágólapra másolva!

A vádirat lényege szerint a bűnszervezetet irányító M. Róbert 2004 októberében egy ismeretlen embertől megbízást kapott arra, hogy félemlítsen meg egy mátészalkai vállalkozót, mert annak tevékenysége sértette a megbízó csengersimai határátkelőhelyen lebonyolított illegális cigarettacsempészetben való érdekeltségeit, derül ki a Fővárosi Főügyészség közleményéből.

Állig fegyverben támadtak

Mivel a szóbeli fenyegetések nem vezettek eredményre, így a vállalkozó továbbra sem hagyott fel az adott piacon a cigaretta felvásárlásával, ezért M. Róbert 2004. november 10-én megbízta az ügy vádlottját, S. Lászlót, valamint még több bűntársát azzal, hogy a sértettet öljék meg.

M. Róbert utasításainak megfelelően,

egy legalább 13 főből álló csoport - köztük a vádlott - lőfegyverekkel, késekkel, viperával, szamurájkarddal, baseballütővel felszerelkezve indult Budapestről és Miskolcról több személyautóval Mátészalkára.

Hétszer lőttek

A csoport tagjai a késő este értek a sértett mátészalkai családi házához, ahol kiszálltak a gépkocsikból, átmásztak a kerítésen, majd felfegyverkezve a ház terasz felőli bejáratához mentek, amit ütni és rugdalni kezdtek. Miközben a sértett felesége és a házban tartózkodó gyermekek elbújtak, a sértett egy szerszámnyéllel a kezében elindult a teraszajtó felé, hogy elzavarja a támadókat. Ekkor S. László vádlott és az egyik bűntársa

a náluk lévő lőfegyverrel az üvegezett teraszajtón keresztül összesen 7 darab lövést adtak le a nappali szobában tartózkodó sértettre és annak fiára.

A lövések közül kettő megsebesítette a sértettet, aki ennek következtében 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A sértett ekkor kiabálni kezdett hozzátartozóinak, hogy azonnal hívják a rendőrséget, aminek hallatán a támadók elhagyták a helyszínt.

M. Róbert, a fekete sereg vezetője Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Öttől húsz évig

A vád tárgyává tett bűncselekmény büntetési tétele – a bűnszervezetben való elkövetésre is figyelemmel – öt évtől húsz évig terjedő szabadságvesztés.

M. Róberttel és 29 társával szemben a Fővárosi Törvényszék (korábban Fővárosi Bíróság) már ítéletet hozott, amely a Debreceni Ítélőtábla határozatával 2012 márciusában emelkedett jogerőre.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről