Kikelt az iskolai villantások ellen Ózd polgármestere

Janiczak Dávid
Janiczak Dávid, a Jobbik ózdi polgármester-jelöltje kínos helyzetbe keveredett.
Vágólapra másolva!
Kiállt az iskolaköpeny mellett Janiczak Dávid, Ózd jobbikos polgármestere. Bár a 27 éves városvezető elismerte, hogy ő sosem hordott köpenyt, mégis úgy gondolja, hogy a fiatalok könnyebben koncentrálnának a tanulásra, ha nem azt figyelnék, mi van a másikon. 
Vágólapra másolva!

Saját szavaival élve „érdekes témát” talált az interneten Janiczak Dávid. Ózd polgármestere Facebook-oldalán osztotta meg követőivel, hogy egy iskolaköpenyről szóló blog miatt jutott eszébe, milyen jó lenne, ha ismét hordani kellene a sokak által utált ruhadarabot.

Janiczak Dávid sosem hordott iskolaköpenyt, mégis visszasírja Forrás: MTI/Vajda János

Ne a bombázók idomait figyeljék

Janiczak szerint a mai világban, amikor egyre szélesebbre nyílik a társadalmi olló, a köpeny segítségével talán egyforma értékűnek érezhetné magát az iskolapadban az a fiatal, akinek ötszáz forintért veszik a pulóverét egy turkálóban azzal, akinek a plázában 15 ezerért.

„Nem beszélve arról, hogy az egyébként is aktív fantáziával bíró tinik nem az egyre korábban fejlődő iskolai bombázó idomait figyelnék a legújabb ismert márkás topban és mindenhová befeszülő naciban, hanem a köpeny rejteke mögött talán a tanár úr/nő szavai is elérnék fülüket. Igen, és ha már tanár... Nekik is rengeteget segítene a már megjelenésében is tekintélyt parancsoló fehér köpeny” – tette hozzá a politikus.

A város 27 éves vezetőjét megválasztása után ünnepelték támogatói Forrás: MTI/Vajda János

Otthon már lehet villantani

A polgármester az otthoni öltözködéssel már megengedőbb, szerinte délután az utcán és a téren már „mindenki elővillanthatja, amit szeretne”, ennek ellenére azt vallja, mindennek legyen meg a helye és az ideje.

„Az iskola a tanulásról és a nevelésről szóljon, minél kevesebb legyen az, ami elterelheti egy ifjú diák figyelmét” – zárta gondolatait Janiczak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!