Ki kell egészíteni a Városliget fakataszterét

budapest pride, melegfelvonulás, városliget
Vágólapra másolva!
Ki kell egészíteni a Városliget fáiról készült nyilvántartást, mert hiányos. Zugló alpolgármestere leállítaná a Múzeumi Negyed előkészítését, amíg nem készül új kataszter.
Vágólapra másolva!

Ki kell egészíteni a Városliget 6358 növényt tartalmazó fakataszterét, miután civil és szakmai szervezetek pontatlanságokat tártak fel a nyilvántartásban – közölte a Városliget Zrt. Zugló alpolgármestere szerint le kéne állítani a Múzeumi Negyed építésének előkészületeit, amíg nem készül el egy új kataszter.

A Főkert nyilvántartásában 6358 növény szerepel Forrás: Origo

A Liget Budapest projekt keretében a terület kezelője, a Városliget Zrt. megbízásából 2014-ben készítette el a Főkert a park fakataszterét. Szabó Rebeka, Zugló alpolgármester szerint azonban a nyilvántartás

Ahogy a városvezető közleményében írja, civilszervezetekkel közösen járták be a Ligetet, hogy szúrópróbaszerűen ellenőrizzék a Főkert által készített listát és térképet. A hibáktól hemzsegő kataszter szerinte bebizonyította, hogy a döntéshozók nincsenek tisztában azzal, milyen értékek kerülnek veszélybe az építkezéssel.

Hiányoznak fák

A Városliget Zrt. azt közölte, hogy kiegészítik a nyilvántartást, mert a civil szervezetek jelzései alapján néhány fa, a teljes állomány néhány tized százaléka, hiányzik. A cég megköszönve az eddigi jelzéseket, arra kér minden magánszemélyt és szervezet, hogy

amennyiben további hiányosságokat találnak a kataszterben, jelezzék ezt a Főkertnek.

A Párbeszéd Magyarországért politikusa szerint addig le kéne állítani minden építkezést célzó előkészületet, amíg nem készül egy új, a valóságot tükröző, a civilekkel és a Zuglói Önkormányzattal együttműködésben készült nyilvántartás.

A kormány október végén fogadta el a Múzeumi Negyed végleges koncepcióját. Négy év alatt összesen kétszázmilliárdot költenek a beruházásra, de az eredti elképzelésekkel ellentétben az 56-os emlékmű két oldalára tervezett két épület, a Magyar Építészeti Múzeumot és a Fotómúzeumot nem itt fog megvalósulni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről