Állatkínzó lehet a körforgalomban legelésző tehenek gazdája

Vágólapra másolva!
Körforgalomban legelésző tehenek miatt kellett kivonulniuk a keszthelyi rendőröknek. Állatkínzás miatt nyomoznak is.
Vágólapra másolva!

Nem mohóságuk miatt kezdtek el legelészni a szarvasmarhák a keszthelyi körforgalomban, hanem azért, mert nem jutottak elég takarmányhoz. Az eset miatt nyomoznak is zala megyei rendőrök.

Állatkínzás miatt vizsgálják a tulajdonos felelősségét

- mondta az Origónak Sznopek Veronika főhadnagy, a Zala megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. A szóvivő azt is elmondta, hogy a körforgalomban legelésző tehenek nem tegnap szöktek meg először. November 7-én már hívták a rendőröket, hogy az állatok az úton akadályozzák a közlekedést. A körforgalomban legelésző állatokról a keszthelyi televízió osztott meg fotót a Facebookon.

A friss fű a Hévízi úti körforgalomba csalt néhány tehenet!A rendőrök már a helyszínen intézkednek! Vezessenek óvatosan!

Szerző: Keszthelyi Televízió, 2015. november 9.

A kiérkező rendőrök mindkét alkalommal az autósok és a környékbeliek segítségével terelték össze az állatokat - mondta a szóvivő. A nyomozást már az első eset után, november 7-én elindították. A rendőrségi szóvivő úgy tudja, az állatokat a keszthelyi önkormányzat állategészségügyi hatósága el akarta szállíttattatni a tulajdonostól.

Az ügyben kerestük a keszthelyi polgármesteri hivatalt ahol elmondták, hogy a szállításra végül nem került sor.

A tulajdonos ugyanis ismeretlen helyre vitte a marhákat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!