A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

Profiltisztítással indokolta a Telekom vezére az Origo eladását

Vágólapra másolva!
A mai nap aláírtunk egy szerződést a VS-sel, pontosabban annak tulajdonosával - jelentette be csütörtökön az Origo dolgozóinak Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója a médiavállalat Montevideo utcai székhelyén. A vevő a New Wave Media Kft., a vételár pedig körülbelül 13,2 millió euró (4,2 milliárd forint).
Vágólapra másolva!

Néhány perccel délután négy után érkezett az Origo szerkesztőségébe Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója Szabó János gazdasági vezérigazgató-helyettes, Bánhegyi Zsófia kommunikációs igazgató és Temesi György Origo-vezérigazgató kíséretében.

A Telekom (jobbra) és az Origo vezérigazgatója Fotó: Szabó Gábor - Origo

A vevő a New Wave Media Kft.

Úgy méltányos, hogy kis idővel a bejelentés után tőlünk értesüljetek az eladásról, mondta Mattheisen. Az Origo vevője a New Wave Media Kft., a vételár pedig körülbelül 13,2 millió euró (4,2 milliárd forint).

A tranzakció 2016 első negyedévében, de legeslegkésőbb az első félévben lezárul.

A Telekom vezérigazgatója nem számol azzal, hogy a GVH akadályozná a tranzakciót, és más komplikációt sem vár a folyamatban.

Jogos kérdés, hogy ilyen hosszú sikeres együttműködés után miért adjuk el az Origót - mondta Mattheisen. A Telekom változásokon megy át mostanában, a fő üzleti tevékenységre koncentrálunk,

hangzott a válasz.

Az átlagosnál többen voltak az Origo szerkesztőségében Forrás: Origo

A médiapiac nagy változásokon, konszolidáción megy át most és a közeljövőben. Szövetségeket kell kötni, vagy adásvételi tranzakciókkal kell alkalmazkodni - véli a vezérigazgató.

Megtartják az Origo értékeit

Minden búcsú szomorú is, de jobb lesz így a Telekomnak és az Origónak is, mondta Christopher Mattheisen. A vezérigazgató hozzátette:

Pénteken 11-kor jelennek meg a szerkesztőségben a New Wave Media Kft. képviselői, de a nevükben annyit közölt Mattheisen, hogy azt ígérik, megtartják az Origo értékeit.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!