A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Földrengés Miskolcon

Vágólapra másolva!
Földrengés volt Miskolcon, nagyobb károkról nem érkezett jelentés, de egy kémény ledőlt és néhány fal is megrepedt. 
Vágólapra másolva!

Az MTA Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriuma közölte: vasárnap helyi idő szerint 17 óra 39 perckor a Richter-skálán mért 3,2-es magnitúdójú földrengés pattant ki 10 kilométeres mélységben Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Miskolc közelében.

A földrengést a lakosság érzékelte, az első adatok szerint Alsózsolca, Felsőzsolca, Kistokaj, Miskolc, Miskolctapolca, Onga településeken.

A Belvárosban is érezték

A katasztrófavédelmi igazgatóság közlése szerint a borsodi megyeszékhely szirmai városrésze térségben érzékelték főleg a mintegy 4-5 másodpercig tartó földmozgást, de azt Miskolc belvárosában élők is tapasztalták.

Összedőlt egy kémény

Dojcsák Dávid, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: az eddig beérkezett 4 kisebb kár közül az egyik Sajóbádról érkezett, ahol egy kémény összedőlt. A további bejelentések ingatlanok falrepedéséről szóltak.

Utórengések várhatók

Utórengések is követhetik a földrengést, amely magyarországi viszonylatban közepes erősségűnek számít. A legvalószínűbb, hogy egy héten belül jelentkeznek még kisebb földmozgások - mondta az MTA Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium szeizmológusa.

Kilengett a csillár

Szanyi Gyöngyvér hozzátette: a Richter-skála szerinti 3,2-es erősségű rengést az epicentrumától akár 10-20 kilométerre is érezni lehetett. A beszámolók szerint elmozdultak a székek, bútorok, kilengett a csillár vagy összekoccantak az edények.

Nem tudni, hol és miért

Jelentős aktív tektonikai vonalak Miskolc környékén nem ismertek, így ezzel nem magyarázható a jelenség - fűzte hozzá a szakember, ismertette ugyanakkor azt is: Magyarországon bárhol kialakulhat földrengés, annak helyére és okára időnként nehéz magyarázatot adni.

Azokon a helyeken azonban nagyobb a rengés valószínűsége, ahol már korábban is előfordult.
Miskolcon utoljára 2010-ben érzékelt a lakosság földrengést, akkor minimálisan kisebb erejűt, amelyet négy utórengés követett.

Szaporodnak a rengések

Szanyi Gyöngyvér beszámolt arról is: az elmúlt két évben az átlagosnál több érezhető földrengés volt Magyarországon, 2013-ban több mint húsz, melyek nagy része a 4,8-as magnitúdójú tenki rengés és a 4,1-es magnitúdójú érsekvadkerti rengés utórengései.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!