Lelki és fizikai terrorban élt a 11 éves fiú

Vágólapra másolva!
Az italozó anya és annak élettársa többször is megverte a tizenegyéves kisfiút. Egyszer, mert a fazékon dobolt, máskor pedig mert az asszony nem találta a telefonját. Azért is bántották, ha a gyerek az anyjához bújt.
Vágólapra másolva!

Börtönbüntetést kaphat egy 43 éves nő és 48 éves élettársa, mert elhanyagolták az asszony előző házasságából született gyerekét. A vádirat szerint az alkoholista pár többször is rátámadt a tizenegyéves gyerekre, ráadásul az anya nem egyszer a fiú előtt akarta

megölni magát.

A nő élettársa lelkileg is gyötörte a fiút. Sértegette akkor is, amikor a fiú hozzábújt az asszonyhoz.

Mindenért bántották

Előfordult, hogy az anya elhagyta a telefonját, erre az alvó gyermeket kirángatta az ágyból és ütni kezdte. De élettársával akkor is nekiestek, amikor a gyerek fakanállal dobolt egy fazékon.

Elhanyagolták

Gyakran megesett, hogy a fiú napokig nem fürdött, mert nem volt a lakásban meleg víz, a vádlottak pedig annyira ittasak voltak, hogy nem tudtak vizet melegíteni. Ráadásul a fiú gyakran ugyanabban a ruhában ment iskolába,

amiben éjszaka aludt.

A szülők a gyerek tanulmányait is elhanyagolták. Nem tartották a kapcsolatot az iskolával, ittasan mentek érte, a hétvégék pedig a dorbézolásról szóltak. A hangos zenétől a gyerek nem tudott tanulni, pihenni, és aludni.

A gyámhivatal a nő anyjához helyezte

az érzelmileg súlyosan sérült fiút.

A vádlottak ellen kiskorú veszélyeztetése miatt börtönbüntetést indítványozott a tatabányai ügyészség.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről