A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Ránk szakad az ég hétvégén: zápor, zivatar, jégeső

köpönyeg.hu
köpönyeg.hu
Vágólapra másolva!
Ez a hétvége nem lesz felhőtlen. Sőt, kifejezetten borult égre és sok-sok esőre érdemes készülni. Cserébe remek programokkal szolgálunk, hogy ne unatkozzon se otthon, se kimozdulva. Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a hirugyelet@origo.hu címre.
Vágólapra másolva!

Zápor, zivatar, jégeső, felhőszakadás

Pénteken a napsütés mellett gyakran lesz gomolyfelhős az ég, és főleg a délutáni órákban várható szórványosan zápor, zivatar. Mérsékelt lesz a változó irányú szél, csak a zivatarok környezetében számíthatunk viharossá fokozódó légmozgásra. Reggel 12, délután 25 fok körül alakul a hőmérséklet. Nem lesz front felettünk.

Szombaton továbbra is erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, és több helyen (nagyobb számban a keleti országrészben) fordul elő zápor, zivatar. A csúcshőmérséklet 23 és 28 fok között várható.

Vasárnap is erősen gomolyfelhős lesz az ég, és sokfelé valószínű zápor, zivatar. Jégeső és felhőszakadás is lehet. Az északi, északkeleti szél megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. 25–27 fok körüli értékeket mérhetünk délután.

Köpönyeg.hu Forrás: köpönyeg.hu

Boldog névnapot kívánunk!

Június 3. az év 155. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 211 nap van hátra.

Boldog névnapot kívánunk Klotild nevű olvasóinknak!

Ha ön nem Klotild, de van ilyen nevű ismerőse, ne felejtse el felköszönteni! A Klotild női név germán eredetű. Elemeinek jelentése: dicsőséges, híres + harc. Ma Bercel, Berec, Cecília, Cecilián, Célia, Cicelle, Cilla, Heliodor, Héliosz, Kelvin, Kevin, Seila, Sejla, Tilda, Zília, Zille nap is van.

A Klotild paloták (a népnyelvben Klotild és Matild) néven ismert két jellegzetes angol neobarokk, eklektikus épület Budapest V. kerületében, a Ferenciek terén (hivatalosan a Váci utca 34. és 36. sz. alatt) fekszik Forrás: Szabó Gábor

Ha ma színházba menne, akkor Örkény Színház: Az ügynök halála

Fiai sodródó léhűtők, nagy tervekkel, amiket ő maga ültetett a fejükbe. Neki is nagy tervei voltak, pénz, dicsőség, boldogság, de csak háromszáz havi letörlesztett banki részlet lett belőlük. Az álmok álmok maradtak – és felfalták a maradék jövőt." - olvasható a Orkenyszínhaz.hu-n.

A darabot Mácsai Pál rendezte, Gálffi László pedig a címszereplő.

Mácsai Pál Foto:Schumy Csaba

Közösségépítés, adományok, zsidó kultúra

Tilos Maraton 2016 - Ahogy már sok éve, idén is indul a Tilos Maraton, a Tilos Rádió adománygyűjtő rendezvénye, amely baráti, családias légkörben mára az ország legnagyobb ingyenes kulturális fesztiválja lett. Ezúttal is a Dürer Kert ad otthont az eseménynek kilenc napon át, június 3-től egészen 12-ig.

#↨köszibudapest 2016 - Szombaton a #köszibudapest koncepció 2016-ban is a városi értékeket fogja össze, a tavalyi év során kiválasztottak kommunikációját azonban egy közösségépítő ötlettel folytatja. A Főváros és a BVA összefogása nyomán idén a Bálna főbejárata előtt okos köztéri aktivitásokkal készül a BPES csapata.

Judafest Utcafesztivál - A nyárindító Judafest Utcafesztivál helyszíne a már jól ismert VII. kerület Kazinczy utca Király és Wesselényi utca közötti szakasza. Az egykori Kereszt utca, ahol kóser húsüzemek, kóser éttermek, rézüzemek, kártyafestő műhelyek és kávéházak sorakoztak, egy napra szinte teljes hosszában szabadtéri színpadoknak és a zsidó kultúrához kapcsolható, színesebbnél színesebb programoknak ad majd helyet.

Felpezsdül a Balaton

Balaton Forrás: Wikimedia Commons

Keszthely Város Napja - Június 2. és 4. között ünneplik Keszthelyen a város napját, így a múzeumváros közterein ebben a három napban a könyvbemutatók, a pop- és komolyzenei koncertek, a kiállítások és más különböző kulturális programok uralkodnak. Ilyen környezetben lép fel a Fő téren péntek este 20:00-tól a reggae, a ska, a punk és a latin találkozásából született Ocho Macho.

OpenSmash, Balatonfüred - Hatodik alkalommal is visszatér a balatoni Smash Strandröplabda Bajnokság. A június 4-re, szombatra meghirdetett OpenSmash keretében igazolt játékosok és amatőrök egyaránt részt vehetnek a nyílt kategóriás játékokban a hétvégén nyitó balatonfüredi Kisfaludy-strandon.

Kristinus Vinocino, Kéthely - A Kristinus Borbirtokon nyílt meg az ország első bormozija idén tavasszal, ahol most vasárnap, azaz június 5-én 18:00-kor A hét pszichopata és a Si-cu című amerikai vígjátékot vetítik. A filmvetítéshez a pohárral vagy palackkal rendelhető borok mellett különböző grissiniket és kétfajta sajtszószt is fogyaszthatsz.

Az Origo Filmklub ajánlata péntekre és hétvégére

Péntek

  • Angyalok és démonok - AXN - 21:00
  • Gyönyörű lányok - Paramount Channel - 21:00
  • Egyéjszakás kaland - Galaxy - 22:00
  • Tőzsdecápák: A pénz nem alszik - Super TV2 - 23:10
  • A hatalom árnyékában - Filmcafé - 00:00
  • Chéri - Egy kurtizán szerelme - Duna TV - 00:20

Szombat

  • Kontroll - AMC - 19:50
  • Az éhezők viadala: Futótűz - RTL II - 20:00
  • Számkivetett - Duna TV - 20:30
  • Sodrásban - M3 - 20:55
  • Lánybúcsú - Cool - 23:10
  • Harminchat - TV2 - 23:55

Vasárnap

  • Trükkös fiúk - Viasat 3 - 18:35
  • Rango - Paramount Channel - 19:50
  • Skyfall - Duna TV - 21:00
  • Csinibaba - FEM3 - 21:00
  • Collateral - A halál záloga - TV2 - 23:10
  • Végső állomás 2 - RTL Klub - 00:25

Sport és Virtuózok, ha tévézne

Ezen a nyáron június 3-ától június 26-ig az USA-ban rendezik a 100. születésnapi Copa Américát, a megszokott 12 helyett 16 válogatottal. A nyitómeccs USA-Kolumbia, ezen az estén a Sport TV adja. Előtte viszont kulturális élményben lehet részünk, 20:30-tól a Virtuózok fináléját nézhetjük meg a Dunán vagy a Duna Worldön.

Virtuózok Forrás: MTVA

Biofizika és űrutazás? Naná, hogy magyarok!

  • 1899. június 3-án megszületett Békésy György, magyar származású, Nobel-díjas biofizikus, az akusztika és a hallás kutatója.
  • 1980. június 3-ám földet ér a magyar-szovjet űrutazás legénysége, Farkas Bertalan egy hetet töltött a világűrben.
Farkas Bertalan és űrhajóstársa, Valery Kubasov Forrás: AFP

Az e heti mozipremierek

  • Alice Tükörországban
  • Pénzes cápa (kitikánk róla itt)
  • Csontok és skalpok
  • Haifai kikötő
  • Kék bársony
  • Máris hiányzol

A tízes nézettségi toplista (zárójelben a hétvégi országos nézettség és az eddigi össznézettség)

  1. Warcraft: A kezdetek (76 674 / 84 293)
  2. Rendes fickók (21 843 / 21 843)
  3. Angry Birds – A film (16 208 / 110 039)
  4. X-Men: Apokalipszis: (15 841 / 68 612)
  5. Amerika Kapitány: Polgárháború (7 642 / 270 297)
  6. Rossz szomszédság 2 (6 848 / 86 030)
  7. A dzsungel könyve (6 062 / 179 040)
  8. Zootropolis (3 325/ 318 791)
  9. Anyák napja (2 437 / 123 069)
  10. A legkúlabb nap (2 049 / 2 049)
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!