Vágólapra másolva!
Strandolásra alkalmas időnk lesz ma! Szerdán viszont néhol felhőszakadás és jégeső is lehet. Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a hirugyelet@origo.hu címre.
Vágólapra másolva!

Keddig jó időnk lesz

Hétfőn derült, ragyogóan napos, száraz időre van kilátás – írja a Köpönyeg.hu. Eső kizárt. Reggel 11 és 17, délután 25 és 31 fok közötti értékeket mérhetünk.

Kedden szikrázóan napos, szinte felhőtlen idő lesz. Csapadék sehol sem várható. 30 fok köré erősödik a nappali felmelegedés, igazi strandidő valószínű.

Szerdán eleinte csak néhol, délutántól egyre többfelé várható zápor, zivatar.

Néhol felhőszakadás és jégeső is lehet.

Délutántól nagy területen erősödik meg az északnyugati szél. Néhol viharos széllökések is lesznek. Egyelőre kitart a 30 fok körüli hőség.

Csütörtökön markáns, 5-10 fokos lehűlés valószínű. Többfelé fordul elő újabb zápor, keleten zivatar. Viharossá fokozódik az ÉNy-i szél. A csúcshőmérséklet már csak 20 és 26 fok között várható.

Köpönyeg.hu Forrás: Origo

Boldog névnapot

Augusztus 8. az év 221. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 145 nap van hátra.

Ma a Lászlókat köszöntjük.

A László férfinév a szláv Ladislav névből fejlődött Ladiszló→Ladszló→Lacló→László alakokon keresztül. A szláv név elemeinek jelentése: hatalom és dicsőség. Női párja a Ladiszla.

Útlezárások

A Sziget Fesztivál előkészületei miatt lezárták a Jégtörő utat (Ángel Sanz Briz út). A Mozaik utca–Jégtörő út–budai alsó rakpart csomópontban a jelzőlámpát kikapcsolták. Tilos megállni a budai alsó rakparton a Mozaik utca és a Szépvölgyi út között, a Reményi Ede utcában, a Benedek Elek utcában, a Vajda János utcában, a Mozaik utcában, a Leányfalu utcában.

Megkezdődött a Bocskai úton az út- és közműfelújítás. Mindkét irányban sávlezárásra kell készülni. A Petőfi híd felé vezető oldalról a Kosztolányi Dezső térnél nem lehet balra kanyarodni. Helyette ezt a csomópont után jobbra fordulva, a szervizúton végighaladva, majd a Bartók Béla úton szintén jobbra kanyarodva lehet megtenni. (A szervizút egyirányúsága emiatt megfordult)

Mozipremierek

  • Rossz anyák
  • Micsoda Spanyol éjszaka
  • A zátony
  • Ben Hur nevében
  • Játszma
  • Szex, mámor, rock and roll
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!