Kirúgások Simicska médiacégeinél, a 24 éves fiú a vezető

Vágólapra másolva!
Több embert elküldtek a Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft.-től, amely a Magyar Nemzet, az Mno.hu és a HírTV tulajdonosa, és amelyet lapértesülés szerint teljesen átalakítanak. A társaság vezetését áprilisban vette át a súlyos beteg Simicska Lajos 24 éves fia, Simicska Ádám Lajos.
Vágólapra másolva!

A 24.hu szerint elkezdték megszüntetni a Magyar Nemzet, a napilap online kiadása és a HírTV szerkesztősége közt meglévő párhuzamosságokat. Szerintük az sem elképzelhetetlen, hogy akár egyetlen szerkesztőség készíti majd a nyomtatott újságot, az online kiadást és a HírTV internetes felületének tartalmát.

Ez jelentősen kevesebb dolgozót is jelentene, vagyis sok embert kirúghatnak.

Simicska Lajos 2015 elején nyíltan szembefordult Orbán Viktor kormányfővel.

Ezután a médiabirodalom pálfordulásba kezdett, de azóta a Magyar Nemzet példányszáma, a HírTV nézettsége és az árbevételek is csökkentek.

A 24.hu azt írja, hogy azóta távoznia kellett Jakab Viktornak, aki 2002 óta volt a Hírtv.hu és a Magyar Nemzet Online vezető szerkesztője. Úgy tudják, az augusztusi kettő után

újabb két embert rúgtak ki az Mno.hu-tól is.

Simicska Lajos fia, Ádám áprilisban lett a társaság ügyvezetője – apját azokban a napokban vitték súlyos tüdővérzés miatt rohammentővel kórházba. Az Origónak akkor többen azt mondták: Simicska Ádám nagyon agilis, és maga szerette volna, hogy minél nagyobb szerepe legyen apja médiabirodalmában. Először akkor került a hírekbe, amikor a 2006-os választási kampányban plakátszaggatásért elkapták a rendőrök.

A Ripost.hu szerint is erőszakosan vezeti a birodalmat Simicska Ádám, de "különösebb szakértelem nélkül, kézi vezérléssel". Azt írják, a tapasztaltabb munkatársak között "kezdettől fogva ellenszenvet váltott ki az apjához hasonlóan láncdohányos, méregdrága öltönyeiről és attraktív barátnőjéről" ismert fiú.

A Magyar Nemzet példányszáma már negyedévvel korábban 20 ezer alá esett, vagyis körülbelül a fele a néhány napja gazdaságossági okokra hivatkozva bezárt Népszabadságnak. A cégnél dolgozók a lap szerint elsősorban a súlyos beteg Simicska 24 éves fiának hozzá nem értését, monarchikus alapon történt kinevezését, koncepciótlanságát, a szakmai tapasztalatok teljes hiányát látják a legfőbb oknak, és további nagy létszámú leépítésektől tartanak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!