Országos fagy, hóesés vár ránk a hétvégén

időjárás szél szeles hó havazás hóesés tél
Portrait of woman enjoying winter
Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a hirugyelet@origo.hu címre. 
Vágólapra másolva!

Pénteken a nap első felében még borús lesz az ég, elszórtan gyenge csapadék is előfordul, majd észak felől csökken a felhőzet, és a gyorsan robogó felhőkből elvétve alakul ki zápor vagy hózápor –írja a Köpönyeg.hu. A kezdetben még viharos északi szél estére mérséklődik.

4 és 10 fok közötti értékeket mérhetünk délután.

Szombat hajnalban néhol köd képződik, majd kitisztul a levegő, naposra fordul az idő. Csak egy-egy futó hózápor fordulhat elő. Reggel ismét országszerte fagyni fog, délután +4 fok lehet.

Vasárnap ragyogóan napos és tartósan párás tájak lehetnek. Gyenge hózápor esetleg északkeleten alakul ki. Reggel -3, délután +3 fok körül alakulhat a hőmérséklet.

Ha lemaradt volna a tegnapról

Furcsa koalíció alakulhat a parlamentbe jutásért. Nem kizárt egy pusztán technikai koalíció az öt százalékot el nem érő törpepártok között annak érdekében, hogy egyáltalán bejussanak a 2018-as választásokon a parlamentbe. Összeborulhatnak még a Liberálisok Bokros Lajossal és egy ex-DK-ssal vagy egy regnáló, de országosan népszerű polgármester is ringbe szállhat az országgyűlési mandátumért.

Későn szólt a légi irányításnak, hogy elfogyott az üzemanyag, a Kolumbiában lezuhant repülő pilótája.

Újabb fordulatot vett Presser Gábor és Kanye West pere, ugyanis Kanye West Los Angelesbe szeretné áthelyeztetni azt a szerzői jogi pert, amelyet Presser Gábor indított ellene a Gyöngyhajú lány engedély nélküli felhasználásáért. Presser szerint a rapper és kiadói azért kérték a New York-i helyszín megváltoztatását, hogy őt ellehetetlenítsék.

Szuperbaktériumokat ehetünk a húsokkal. Van olyan baktérium- és vírusfertőzés is vágóállatoknál, amelyet nem kötelező jelenteni a hatóságoknak, így a kórokozók akár a bolti húsokba is bekerülhetnek.

Jennifer Anistonról kiderült, hogy szexelt már pilótafülkében is, pilótával, másodpilótával és stewarddal is volt együtt – legalábbis ezt mondta.

Boldog névnapot

December 2. az év 337. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 29 nap van hátra.

Ma a Melindákat és Vivieneket ünnepeljük.

A Melinda női név ismeretlen eredetű: ezt a nevet adta Bánk bán feleségének D'Ussieux francia író 1775-ben egy elbeszélésében, és Katona József innen vette át Bánk bán című drámájához, a név ezután terjedt el. A Viviána női név egy ismeretlen eredetű latin nemzetségnévből származik, a jelentése a Vivianus (vagy Bibianus) nemzetségből származó nő. A latin vivus (élő, eleven) szóból való származtatása vitatott.

Távkapcsoló

Pénteken 19.30-tól a Dunán a Fölszállott a páva középdöntője van soron, 21.25-kor az RTL Klubon Sebestyén Balázs celebes vetélkedője, a Gyertek át! folytatódik. A TV2-n a Nyakiglove című vígjátékkal lazulhatunk el, péntek este lévén, de a SuperTV2-re is kapcsoljunk át 23 órakor, ott a Dalfutár, Hajós Andrással.

Szombaton 18.50-től a Supercsapat című látványos filmmel jön a TV2, az RTL Klubon folytatódik az X-Faktor. A LifeNetwork a nemiséggel foglalkozik, este 10-től a Szexiskola, éjféltől pedig a Meztelen szerelem van adásban.

Vasárnap második adásával folytatódik 18.50-től a Sztárban sztár + 1 kicsi a Super TV2-n, ezt is Tilla vezeti.

Mozipremierek

  • Szövetségesek
  • Vaiana
  • A mélység kalandora
  • A szobalány
  • Underworld – Vérözön
  • #sohavégetnemérős
  • Én, Daniel Blake
  • Halj már meg!
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről