Sok titok sírba szállhatott a balástyai rémmel

Vágólapra másolva!
Palatinus Gábor meggyőződése, hogy a balástyai rémnek a rábizonyított négy nőnél jóval több áldozata lehetett. Mint arról az Origo is beszámolt, Szabó Zoltán és cellatársa, a gyálaréti családirtóként elhíresült Miklósi Viktor a Csillag börtönben lett öngyilkos. Egy elválasztórácsra akasztották fel magukat. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága belső vizsgálatot indított az ügyben.
Vágólapra másolva!

Palatinus Gábor 2004-ben vonult nyugállományba a rendőrségtől, két évvel azután, hogy Szabót őrizetbe vették. Most a Borsnak beszélt arról, hogy meggyőződése, Szabó halálával sok titok is a sírba szállt.

Biztos benne, hogy a férfi több embert ölt meg, mint amennyiért végül elítélték, és a rábizonyított négy nőnél jóval több áldozata lehetett.

Az exzsaru nem halálpárti, úgy véli, a tényleges életfogytiglan sokkal keményebb büntetés, mint a halál. Ezt a meggyőződését szerinte Szabó öngyilkossága is igazolja.

Szabó egyébként mindig pénzért ölt. Bár a gyilkosságok előtt már elítélték nemi erőszakért is, a szexuális indíttatású elkövetést a bíróság sem látta bizonyítottnak.

Mint azt az Origo is megírta, a sorozatgyilkos és zárkatársa együtt követett el öngyilkosságot – a börtön munkatársai állítólag azonnal segítségükre siettek, életüket azonban a szakszerű újraélesztési kísérlet sem mentette meg.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!