Molnár Gyula: Botka mögé állna az MSZP nagyja

Botka László polgármester Szeged
MSZP
Budapest, 2014. május 31. Botka László választmányi elnök nyilatkozik a sajtónak a Magyar Szocialista Párt (MSZP) országos választmányának ülése közben a párt VI. kerületi, Jókai utcai székháza előtt 2014. május 31-én. Elrendelte az MSZP választmánya a teljes tisztújítást, és július 19-ére összehívta a párt tisztújító kongresszusát. MTI Fotó: Kovács Attila
Vágólapra másolva!
Ha az MSZP jelölhet miniszterelnököt, akkor Botka László legyen az, aki mögé a szocialista párt többsége be tudna állni - mondta Molnár Gyula pártelnök, aki arról is beszélt: örülne, ha több aspiráns közül lehetne kiválasztani előválasztáson a baloldal közös miniszterelnök-jelöltjét.
Vágólapra másolva!

Botka László jelöltségének egyik előnye, hogy a párt óriási többsége tud és akar mögé felsorakozni - mondta Molnár Gyula, az MSZP elnöke a Népszavának adott interjúban.

" - mondta a pártelnök.

Molnár Gyula szerint pártja többsége tudná támogatni Botka miniszterelnök-jelöltségét Fotó: Adrián Zoltán - Origo

Az MSZP nem jelölte Botka Lászlót, hanem ajánlatként megfogalmazta az általa képviselt politikát Magyarországnak és a partnereknek - magyarázta. "Készen állunk, hogy abban a rendszerben, amelyet közösen alakítunk ki, dőljön el, hogy ő vagy más lesz a miniszterelnök-jelölt" - mondta.

- jegyezte meg az MSZP-elnök. Molnár szerint innováció lehet a baloldalnak, ha fel tudnak mutatni egy újszerű jelöltválasztási folyamatot.

Botka László jelölésének ötletéért nem lelkesedett ebben a formában a DK Forrás: MTI/Kovács Attila

Mint arról az Origo is beszámolt, a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció (DK) korábban úgy reagált Botka László jelenlegi szegedi polgármester miniszterelnök-jelöltségének ötletére, hogy az "szemben áll az eddigi szocialista javaslattal, hiszen nem előválasztással történt".

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!