A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

Nem játszották túl jól a rendőrt a Dob utcai rablók

Vágólapra másolva!
Francia turistákat próbált becsapni a fővárosi férfi és erdőkertesi barátja, de nem játszották valami hitelesen a hivatalos személyt - azonnal táskarablással kezdték volna az igazoltatást, aztán még jobban eldurvultak az események.
Vágólapra másolva!

Rablás gyanújával indított eljárást a BRFK a 21 éves, fővárosi Renátó és 23 éves erdőkertesi barátja, János ellen.

Egyből a táska kellett

A két férfi kedden, a Dob utcában támadt rá francia diákokra: kiugrottak külföldi rendszámú autójukból, és magukat rendőrnek kiadva ellenőrizni akarták az ötfős társaságot, eközben látszólag valamilyen igazolványt is felvillantottak.

Az igazoltatás azonban nem kezdődött valami szakszerűen: Renátó a társaság egyik lány tagjától akarta elvenni táskáját, sikertelenül.

Mikor egy fiú meg akarta védeni az ijedt fiatal nőt, a gyanúsított a védelmezőt motozta meg, úgy, hogy annak zsebe is kiszakadt.

Ütöttek, akit értek

A "vizsgálat" eredménye egy mobil és néhány személyes irat volt, a 21 éves támadó bántalmazta is a turistát. Társa, János eközben egy másik diákot lökdösött, akit – mivel ellenállt, és nem tudták kirabolni – ketten kezdtek ütni.

Ékszerek és plüssmackó

Az attak után a két gyanúsított autóba vágódott, és elmenekült, de az erzsébetvárosi rendőrök még aznap lekapcsolták őket a rendszám alapján.

A két férfit egy józsefvárosi lakásban fogták el. Mmint a rajtaütés során készült videóból is kiderül, ágyukból ugrasztották ki őket,

egyikük egy plüssmackó mellett pihente ki a rablás fáradalmait.

A házkutatás során a nyomozók több, feltehetőleg rabolt női ékszert is lefoglaltak. A gyanúsítottakat őrizetbe vették őket, és kérték előzetes letartóztatásukat is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!