Vádaskodott, mégis felmentették a szocialista képviselőt

Vágólapra másolva!
Bárándy Gergely MSZP-s képviselő tavaly egy parlamenti felszólalásában lopással vádolta meg Matolcsy György jegybankelnököt és családját. Az MNB elnöke beperelte Bárándyt, a Fővárosi Törvényszék azonban a napokban elutasította a jegybankelnök keresetét. Matolcsy György ügyvédje megalapozatlannak tartja a döntést, amely szerinte valótlan tényállítás, de véleményként is teljesen megalapozatlan lenne, tehát mindenképpen jogszerűtlen.
Vágólapra másolva!

Jogszerű véleménynyilvánításnak nevezte a Fővárosi Törvényszék elsőfokú ítéletében, és ezért nem adott helyt Matolcsy György jegybankelnök beadványának, amelyben beperelte Bárándy Gergely MSZP-s képviselőt azért, mert a politikus az Országgyűlés plenáris ülésén lopással vádolta a jegybank elnökét – írja a Hirado.hu

Matolcsy György ügyvédje megalapozatlannak tartja a döntést, amely szerinte valótlan tényállítás, de véleményként is teljesen megalapozatlan, alátámasztatlan lenne, tehát mindenképpen jogszerűtlen.

„Nem értünk egyet a döntéssel, azt megalapozatlannak tartjuk.

A bíróság jogszerű véleménynyilvánításnak nevezte az alperesi közlést”

– mondta a Hirado.hu-nak Buczkó Péter ügyvéd a Fővárosi Törvényszék elsőfokú, az alperesnek igazat adó döntéséről.

Matolcsy György korábban úgy fogalmazott: a képviselő által mondottak nem tekinthetők a szabad-, avagy a politikai véleménynyilvánítás határát át nem lépő kritikának vagy véleménynek,

a politikus egyértelmű bűncselekménnyel vádolta az MNB elnökét, valamint környezetét és családját.

Buczkó Péter emlékeztetett arra, hogy az előző tárgyaláson Bárándy Gergely a védekezése közben azt mondta, hogy ő nem vádolta bűncselekmény elkövetésével Matolcsy Györgyöt, hanem rokon értelmű szavakkal azt akarta kifejezni, hogy erkölcsi szempontból aggályos módon történt a közpénzkezelés. Ez pedig teljesen más, mint amit az Országgyűlésben, a jegyzőkönyv tanúsága szerint is mondott.

Az ügyvéd azt mondta, az esetleges további lépésekről majd az írásba foglalt ítélet ismeretében fognak dönteni. Ugyanakkor az ügyvéd valószínűsítette "a jogorvoslati lehetőségek kimerítését".

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről