Másfél éves kislányt szúrt többször mellbe az apja

Vágólapra másolva!
Jogerősen tizenhárom év fegyházbüntetésre ítélte csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla azt a lajosmizsei férfit, aki egy konyhakéssel többször mellkason szúrta saját másfél éves kislányát – írja az MTI.
Vágólapra másolva!

A most 33 éves férfi rendszeresen kábítószerezett, a késelés előtt – bánatában, hogy élettársa nem költözött vissza hozzá – négy napig "kristályt" szívott. A drogfogyasztás után hallucinált, úgy vélte, hogy a körülötte lévő családtagjai meg akarják ölni, gyermekét el akarják tőle venni. Ezért magához

vett egy 21 centiméteres konyhakést, magához ölelte a kislányát, majd négyszer mellkason szúrta.

Ezután magát is háromszor megsebezte, de csak jelentéktelen sérüléseket okozott magának.
A férfi szülei, amikor meglátták a sok vért, elvették tőle a kislányt és a kést, majd mentőt hívtak. A mentősök a gyereket nem vizsgálták meg, mert a rokonok azt állították, csak a férfi sérült meg. A férfit kórházba vitték, ám ezután a nagymama észrevette a kislány mellkasi sérüléseit, ezért orvoshoz vitte.

A doktor nem ismerte fel a mellkasba és hasüregbe hatoló szúrt sérüléseket, ezért azokat csak leragasztotta, és hazaküldte őket.

A gyerekhez csak azután hívtak mentőt, hogy délután várt hányt. Sérüléseit Szegeden látták el, életét a szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg.

A tárgyalásra kezén és lábán összebilincselve elővezetett férfi tagadta, hogy ő sebesítette volna meg életveszélyesen gyerekét, az utolsó szó jogán úgy fogalmazott, mindketten áldozatok.

A férfit jogerősen 13 év fegyházra ítélte a bíróság, a szabadságvesztés mellett megszüntette a szülői felügyeleti jogát is. Erőszakos bűncselekmény miatt egyébként korábban már egyszer öt év fegyházra ítélték.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!