A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A fészkekben gyűrűzik a gólyafiókákat

ÁLLAT gólya gólyafészek madár ÁLLAT gólya gólyafészek madár Magyargéc, 2014. június 11.
Fehér gólya (Ciconia ciconia) száll fel fészkéről Magyargécen 2014. június 11-én. Elkezdődött a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) Gólya Road Show 20
Magyargéc, 2014. június 11. Fehér gólya (Ciconia ciconia) száll fel fészkéről Magyargécen 2014. június 11-én. Elkezdődött a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) Gólya Road Show 2014 című országos gólyafészek-felmérési és gyűrűzési programja. MTI Fotó: Komka Péter
Vágólapra másolva!
Európa egyik legjelentősebb gólyaállománya költ Magyarországon, Komárom-Esztergom megyében minden évben a Száz Völgy Természetvédelmi Egyesület gyűrűzi meg a fiókákat.
Vágólapra másolva!

Az egyesület június 17-én tartja nyilvános gyűrűzését. A madárbarátok különleges jelölésnek lehetnek tanúi, az ornitológusok ugyanis darus kocsikkal emelkednek fel a fészkekig, hogy lefotózhassák és nevet is adjanak a kicsiknek.

Forrás: MTI/Komka Péter

Az elmúlt években az egyesület számos új fészket rakott ki a gólyáknak, a meglévőket megerősítette, illetve leszigeteltette a vezetékeket, amelyek a fiatal gólyák életét veszélyeztették.

A fehér gólya hazai állománya néhány évtized alatt 8000 párról 5000-re csökkent, de a madárvédelmi programoknak köszönhetően mára sikerült megállítani fogyatkozásukat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!