Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a hirugyelet@origo.hu címre.
Vágólapra másolva!

Pénteken északnyugat felől gyakran erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és keleten, északkeleten többfelé, máshol csak elszórtan várható zápor, zivatar - írja a Köpönyeg.hu. ÉK-en heves zivatarok is lehetnek, nagyobb méretű jéggel, szélviharral. 30 és 36 fok közötti országos hőség lesz.

Szombaton többórás perzselő napsütésre van kilátás, csapadékra alig van esély. 30-31 fok körül alakul a csúcsérték, igazi strandidő lesz. Az ÉNy-i szél megerősödik.

Vasárnap erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, főleg a nap első felében alakulnak ki záporok, zivatarok. 27 és 33 fok közötti értékeket mérhetünk.

Ha lemaradt volna a tegnapról

Boldog névnapot!

Június 23. az év 174. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 191 nap van hátra.

Ma a Zoltánokat köszöntjük.

A Zoltán régi magyar személynév, az ótörök sultan, soltan „szultán” szóból származik (az [sz] > [z] hangváltozás oka, hogy a régi magyarban az [sz] hangot még a z betű jelölte, később pedig az íráskép alapján kezdték el [z]-vel ejteni). Jelentése: uralkodó, fejedelem. Női párja: Zoltána.

Távkapcsoló

Ha a hétvégét nevetéssel kezdenénk, a TV2-n A nagy durranás 2-t, az RTL Klubon pedig a Kutyabajnokot csíphetjük el, ha azonban inkább borzongásra vágynánk, a Viasat3-ra kapcsoljunk a Végső állomás 2 miatt.

Szombaton jön a horrorfilmsorozat harmadik része is, miközben az RTL Klub a családokat várja a Mackótestvér című rajzfilmmel, a TV2 pedig a Kegyenc-fegyenc című akcióvígjátékot adja.

A hétvégét a TV2-n az Üvegtigris 2-vel, majd Jean-Claude Van Damme és Dennis Rodman Nyerő párosával zárhatjuk, az RTL Klubra A varázslótanonc és a Kolibri kód érkezik. A Duna TV a Starsky és Hutch 2004-es filmváltozatával támad, az Ozone TV-n pedig Bolygótúrán vehetünk részt 20 órától.

Heti mozipremierek

  • Transformers: Az utolsó lovag
  • Élesítve
  • Vuk
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről