Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a hirugyelet@origo.hu címre.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön hajnalban a középső tájakon előfordulhat hószállingózás, majd napközben már folyékony halmazállapotú csapadék ígérkezik - írja a Köpönyeg.hu. A nyugati szél viharossá fokozódik.

+5 fok köré enyhül délutánra a levegő.

Pénteken borult, esős időre van kilátás. 4 és 9 fok közötti enyheség valószínű.

Szombaton marad a borult idő további csapadékkal, mely nagyrészt eső lesz, de délutántól a hegyekben és ÉNy-on már havas eső, hó is lehet. Az ÉNy-i szél egyre jobban megerősödik. Lehűlés kezdődik: délután 1 és 6 fok közötti értékeket mérhetünk.

Vasárnap viharos széllel zúdulhat be az egyre hidegebb levegő hazánk térségébe, így az addigi esőt mind többfelé havazás váltja fel, miközben nyugat felől fokozatosan szűnik a csapadék. +1 fok köré süllyed a hőmérséklet.

Boldog névnapot!

Január 18. az év 18. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 347 nap van hátra.

Ma a Piroskákat köszöntjük.

A Piroska a latin Prisca névből származik, amiből a magyarban Piriska, majd ebből Piroska lett. A Prisca eredeti jelentése: régi, ősi, tiszteletreméltó. A név hangalakjának változásában a régi magyar Piros név hatásának, illetve magának a piros szónak is szerepe lehetett.

Heti mozipremier

  • A legsötétebb óra
  • Floridai álom
  • Thelma
  • Gengszterzsaruk
  • 68 lepedő
  • Parázs a szívnek
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről