A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Mindenkit átvert a franciaországi kirándulást szervező tanárnő

Párizs, olimpia, Szajna, 2024
FRANCE, PARIS (75) 1ST AND 7TH ARRONDISSEMENT, THE QUAYS OF THE SEINE RIVER, RIVERBOAT AT SUNSET
Vágólapra másolva!
Csalás miatt vádat emeltek egy kecskeméti tanárnővel szemben, aki az iskolai kirándulás részvételi díját beszedte, valójában azonban sem szállást, sem buszt nem szervezett, majd indulás előtt egy nappal e-mailben lemondta az utazást.
Vágólapra másolva!

A 48 éves kecskeméti tanárnő anyagi gondokkal küzdött, amikor 2016 tavaszán az iskola tanulói részére hatnapos franciaországi kirándulást hirdetett meg.

A 45 ezer forintos részvételi díj akkori állítása szerint az útiköltségen felül magába foglalta a szállodai elhelyezést, félpanziós ellátást, a belépődíjakat és a sétahajózást a Szajnán. Azzal magyarázta a jelentkezőknek a rendkívül kedvező részvételi díjat, hogy jelentős előfoglalási és diákcsoport-kedvezményt tud érvényesíteni, továbbá sokéves utazásszervezési tapasztalata révén szerzett kapcsolatait is ki tudja használni.

Az utazásra 213-an jelentkeztek, akik a részvételi díjat készpénzben fizették ki vagy a nő által megadott bankszámlára átutalták.

A tanárnő 2016. október 5-én az iskolában tartott egy tájékoztatást, ahol azt állította, hogy a buszokat és a szállást is lefoglalta. Pedig nem volt igaz.

A franciaországi utazásra aztán 2016. október 31. és november 5. között került volna sor, ám indulás előtt egy nappal, 2016. október 30-án az esti órákban a nő egy e-mail üzenetben lemondta az utazást azzal a valótlan indokkal, hogy öt jelentkező adatlapját nem kapta meg, így a diákcsoport-kedvezményt nem tudja érvényesíteni. Az útlemondás valódi oka azonban az volt, hogy az utazás alapvető feltételeiről, azaz a szállásról és a buszról nem gondoskodott, azokat nem foglalta le és nem fizette ki, de ez eleve szándékában sem állt.

Forrás: ONLY FRANCE/TRIPELON-JARRY/ ONLYFRANCE.FR/Tripelon-Jarry

A kirándulás lemondása után az utazásra jelentkezők találkozót szerveztek a tanárnővel, és kérték, hogy bizonylatokkal igazolja a buszrendelést és a szállodai foglalásokat. A találkozó során a tanárnő hazudott, azt állította, hogy egy budapesti cégtől bérelt buszokat, majd egy általa hamisított bizonylatot is elküldött e-mailben azt a látszatot keltve, mintha a busztársaság felé két részletben átutalta volna az utazás díját. A nő által hivatkozott szálláshelyekről is kiderült, hogy valójában egyik szállodában sem foglalt szállást.

A tanárnő az elmaradt utazást követően még heteken át hitegette a pórul járt utasokat, hogy a befizetett részvételi díjakat visszafizeti részükre, erre azonban nem került sor.

A nő különböző kifogásokra hivatkozva – így pl. a szállodák még nem utalták vissza a pénzt, illetve nem jelentette be a nagy összegű készpénzfelvételt, vagy éppen rosszulléttel küzd – kibújt fizetési kötelezettsége alól.

136 embertől összesen 9 171 000 - Ft-ot vett át, melyet két kivétellel nem térített meg.

Az ügyészség a szabadlábon lévő tanárnőt többrendbeli üzletszerűen elkövetett bűntettével, továbbá csalás vétségével vádolja, és vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza. A büntetlen előéletű vádlott ügyében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!