A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
5
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Migránsokat akartak Budapestre csempészni

Embercsempészek Budapesten
Vágólapra másolva!
Egy kisteherautó rakterében öt migránst utaztatott az a budapesti férfi, akit egy jordán állampolgár bízott meg az embercsempészettel. A sofőrt és a jordán férfit is elfogták a rendőrök. 
Vágólapra másolva!

Két napja, délelőtt egy kisteherautót, és annak utasait ellenőrizték Budapest X. kerületében a rendőrök. A sofőr egy 45 éves budapesti férfi volt, mellette pedig egy szintén budapesti, 43 éves nő ült - írja a police.hu.

Forrás: police.hu

Kisteherautójuk zárt rakterében négy iraki és egy iráni állampolgárt - közöttük egy gyermeket - szállítottak. Közülük egy sem tudta személyazonosságát, vagy magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét igazolni.

Forrás: police.hu

Mindegyiküket bevitték a rendőrkapitányságra, majd a Repülőtéri Rendőri Igazgatóság munkatársai a migránsokat a tompai tranzitzónába kísérték. Mind az öten menekültkérelmet nyújtottak be.

A 45 éves férfit elfogták, amelyről felvételt is készítettek a rendőrök:

Másnap a rendőrök elfogták azt a 44 éves jordán férfit, aki a gyanú szerint megbízta a sofőrt és társát, hogy a külföldről érkező migránsokat vigye egy VIII. kerületi piac területére.

Forrás: police.hu

A nyomozók a sofőrt és a jordán férfit embercempészet miatt kihallgatták és őrizetbe vették, valamint előterjesztést tesznek az előzetes letartóztatásuk indítványozására.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!