Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a hirugyelet@origo.hu címre.
Vágólapra másolva!

Kedden és szerdán fátyolfelhők szűrik a napsütést, csapadék inkább csak szerda este fordulhat elő - írja a Köpönyeg.hu. A déli szél megerősödik. Kedden 19, szerdán már 20 fok körüli értékeket mérhetünk.

Csütörtökön erősen megnövekszik a felhőzet, szórványosan záporeső is kialakul. Az ÉNy-i szél átmenetileg megerősödik. 15 fok köré csökken a hőmérséklet.

Pénteken jelentősen csökken a felhőzet, többórás napsütés valószínű. Futó zápor előfordulhat. 14-17 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Hétvégén szikrázó napsütés, kellemes tavaszi idő ígérkezik. 16 és 22 fok közé erősödhet a nappali felmelegedés.

Boldog névnapot!

Április 3. az év 93. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 272 nap van hátra.

Ma a Budákat köszöntjük.

A Buda régi magyar személynév, Attila fejedelem öccsének neve a monda szerint. Arany János balladája szól személyéről (Buda halála, 1863). Keresztnévként a 19. században újították fel. Újgur nyelven megvilágosultat jelent. Egyes vélekedések szerint a szláv Budimir személynévből származik a magyar Bodomérrel együtt. A Budimir elemeinek a jelentése: lenni és béke.

Heti mozipremier

  • Tűzgyűrű: Lázadás
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!