A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

Szijjártó: Az ENSZ a hajrában is nyíltan beavatkozik a választási kampányba

Viastein Kft. biharkeresztesi üzemének megnyitója, Viastein, Biharkeresztes, Szijjártó Péter
Vágólapra másolva!
„Bármilyen nyomást is fejt ki ránk az ENSZ emberi jogi bizottsága, mi egyetlenegy illegális bevándorlót sem fogunk befogadni" – mondta a külgazdasági és külügyminiszter pénteken az M1 aktuális csatornának nyilatkozva.
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter a magyar belügyekbe a választási kampány hajrájában történő nyílt beavatkozási kísérletnek minősítette azt, hogy az ENSZ Emberi Jogi Bizottsága „súlyosan elfogult nyilatkozatot fogadott el Magyarországgal szemben". A jelentésről azt mondta: olyan, mintha elejétől a végéig Soros György írta volna, „kísérteties hasonlóságot mutat a Soros-tervvel".

A külügyminiszter abszurdnak nevezte, hogy a bizottság azt akarja: a tiltott határátlépést, a határsértést „alapvető emberi jogként fogadjuk el, mindazokat szállásoljuk el, mindazokról gondoskodjunk Magyarországon", akik a magyar szuverenitás megsértésével határsértő módon illegálisan érkeztek Magyarországra. Úgy fogalmazott: az ENSZ Emberi Jogi Bizottsága azt akarja „velünk elfogadtatni, hogy a hozzánk illegálisan érkező emberekről ugyanúgy gondoskodjunk", mint a magyar adófizetőkről.

Szijjártó Péter Forrás: Polyák Attila - Origo

Szijjártó Péter közölte: „bármilyen nyomást is fejt ki ránk az ENSZ Emberi Jogi Bizottsága, mi egyetlenegy illegális bevándorlót sem fogunk befogadni". Marad a kerítés, marad a szigorú bevándorláspolitika, „Magyarországra illegális bevándorló nem jöhet", a határsértést pedig az ország szuverenitása ellen elkövetett egyik lehető „legsúlyosabb bűncselekményként fogjuk kezelni, és ennek megfelelően fogjuk szankcionálni" a jövőben is.

Magyarország addig fog küzdeni, amíg olyan kormánya lesz, amely ezt a harcot megvívni és nem feladni akarja.

Április 8-án eldől, hogy Magyarországnak bevándorlásellenes kormánya marad-e vagy bevándorláspárti kormánya lesz-e – fogalmazott az országgyűlési választás tétjéről.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!