A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Bajkai: Az építő jellegű ellenzéki javaslatokat megfontoljuk

Vágólapra másolva!
Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője a Heti TV Pirkadat című műsorában beszélt a zenéről, a Törvényalkotási Bizottságban végzett munkájáról. 
Vágólapra másolva!

A képviselő munkája mellett a Budapesti Filharmóniai Társaságot működtető alapítvány kuratóriumát vezeti, ebben a minőségében a nemzeti hangversenykultúra felvirágoztatásáért dolgozik a továbbiakban is.

A Budapesti Filharmóniai Társaság zenészei alapvetően az Opera zenekarából állnak, a társaságnak még nincs állandó zenekara, bár ezt nagyon szeretnék megvalósítani.

A zenészek számára mindkét helyen jelen lenni, ez komoly rangot jelent, hiszen mindkét zenekarnak komoly híre és múltja is van.

Bajkai István, aki országgyűlési képviselőként a törvényalkotási bizottság alelnöke, hozzátette, a bizottsági munkában azért más zene szól, mint a koncertteremben, annyiban van hasonlóság, hogy

mindkét helyen fontos a harmónia, a bizottsági üléseken elsősorban a jogszabályok harmonizációját tartják szem előtt.

A törvényalkotási bizottságban is vannak ellenzéki tagok, nekik is van joguk törvénymódosításokkal élni, amit rendszeresen meg is tesznek, hiszen ez – tette hozzá a politikus, a parlamentarizmus alapja is. A képviselő szerint a valóban építő jellegű ellenzéki javaslatokat a kormánypárti többség mindig megfontolja.

A teljes beszélgetést itt olvashatják

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!