Magyar rendőrök segítenek a migráció ellen a szerbiai és macedón határon

Bosznia, migránsok
A group of migrant men cook a meal over an open fire, in front of their improvised tent in a makeshift migrant camp outside the western-Bosnian town of Velika Kladusa, on July 3, 2018. / AFP PHOTO / ELVIS BARUKCIC
Vágólapra másolva!
Újabb magyar rendőri csapatok indultak szerdán Szerbiába és Macedóniába, ahol a határőrizeti munkát segítik majd - közölte a rendőrség honlapján.
Vágólapra másolva!

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának közleménye szerint

Macedóniába 30, Szerbiába 15 magyar rendőr utazik.

Ennek oka, hogy sok az illegális határátlépések megelőzése és felderítése érdekében.

Közreműködnek az embercsempészek és az illegális migránsok előállításában is. A szakértők nemcsak a határ közvetlen közelében teljesítenek majd szolgálatot, hanem a mélységi területen található fő- és alsóbbrendű utakon is.

Mindkét csapat terepjárókkal, éjjellátó készülékekkel, kézi hőkamerákkal, a Macedóniába utazók mobil hőkamerával is támogatja a határ védelmét.

A Macedónia, valamint Szerbia területén eljáró magyar rendőrök saját szolgálati felszerelésükkel látják el feladataikat, intézkedési jogosultságukat a macedón, illetve szerb fél irányítása, felügyelete mellett gyakorolják.

Migránsok Boszniában Forrás: AFP/Elvis Barukcic

A macedón-görög, illetve a szerb-bolgár határ megerősítésére kiutazó magyar rendőri csapatok tagjait Balázs László, az ORFK Határrendészeti Főosztály vezetője búcsúztatta a Készenléti Rendőrség központi objektumában szerdán.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!