Földrengés volt Nápoly közelében

Vágólapra másolva!
3,6-os erősségű földrengés rázta meg Nápoly környékét csütörtökön reggel. Több városban érezhetőek voltak az utórengések.
Vágólapra másolva!

Nápoly környékét 3,6-os erősségű földrengés rázta meg csütörtökön reggel az olasz geofizikai és vulkanológiai intézet (INGV) közlése szerint.

A 8 óra 10 perckor észlelt földrengés fészke a város központjától pár kilométerre található Campi Flegrei (Lángoló mezők) elnevezésű aktív vulkanikus területen volt. 

Egyelőre nem tettek jelentést komolyabb sérülésekről vagy károkról. Nápolyban és más városokban is érezhetőek voltak az utórengések. A Campi Flegrei környékén az utóbbi hónapokban gyakoriak a kisebb földrengések. Májusban 4,4 erősségű földmozgást mértek, ami az utóbbi 40 év legerősebb földrengése volt a környéken.

A római kormány új intézkedéseket vezetett be a szeizmikus aktivitás kockázatainak kezelésére a májusi földrengéseket követően. Bejelentette, hogy 

esetleges evakuálásokra is fel kell készülni.

Kedden 23:27-kor földrengés volt a Somogy vármegyei Balatonkiliti határában - közölte a Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriuma. Júniusban 3183 földmozgást regisztrált a Kárpát-medencében a Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriuma.

38 természetes eredetű földrengést és 145 mesterséges eredetű földmozgást regisztráltak, ezek kisebb bányarobbantásokhoz kapcsolódtak.

A szeizmológiai obszervatórium a bejegyzésben kiemelte: a detekciók nemcsak Magyarországra koncentrálódnak, hanem a határon túli területek rengéseit is nyilvántartják.

Közölték azt is, hogy az összes rengés közül csak egy volt a lakosság által érezhető kategória, ez június 8-án, Dunaújvárostól keletre keletkezett. Korábban beszámoltunk róla, hogy a lakosság az epicentrum közelében érezhette a rengést, de károkról nem érkezett bejelentés.

Nem ritkák a hasonló földmozgások az országban, Nógrád vármegyében Piliny és Egyházasgerge között volt kisebb rengés, az év elején pedig  Jánossomorján észleltek földmozgást.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!