Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Az antiszemita botrány ellenére Szávay megtartja képviselői mandátumát

Szávay István beszél FOTÓ ÁLTALÁNOS Közéleti személyiség foglalkozása politikus SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY vezérszónok vita
Budapest, 2015. december 2. Szávay István, a Jobbik vezérszónoka felszólal a Magyarország területén élő nemzetiségek helyzetéről szóló előterjesztésről szóló vitában az Országgyűlés plenáris ülésén 2015. december 2-án. MTI Fotó: Kovács Attila
Vágólapra másolva!
Azonnali hatállyal lemond a Magyar Országgyűlés jegyzői, illetve a Jobbik frakcióvezető-helyettesi tisztségéről Szávay István, de a mandátumát megtartja antiszemita botránya ellenére – a politikus Facebookon közölte a döntését.
Vágólapra másolva!

Szerdán került nyilvánosságra a Hír TV birtokába került hangfelvétel, amelyen

Szávay István azzal dicsekedett párttársainak a májusi tisztújító kongresszuson, hogy egy szórakozóhelyen leütött egy zsidó nőt, mert az beszólt neki.

A jobbikos képviselő a Facebookon reagált a történtekre, azt írja: meggondolatlan és otromba szavaiért vállalja a következményeket. „Ezért úgy határoztam, hogy azonnali hatállyal lemondok a Magyar Országgyűlés jegyzői, illetve a Jobbik frakcióvezető-helyettesi tisztségéről. Minderről tájékoztattam Gyöngyösi Mártont, képviselőcsoportunk vezetőjét, aki döntésemet elfogadta.”

A súlyos botrány ellenére Szávay megtartja a képviselői mandátumát Forrás: MTI/Kovács Attila

Volner János, a Mi Hazánk mozgalom tagja a szerda esti Napi aktuálisban arról beszélt, hogy Sneider Tamás azért falaz Szávay Istvánnak, mert ő az egyik támasza a Jobbikban.

– ezt mondta Nagy Ervin, az ECHO TV Jó reggelt! című műsorában a szerdán kiszivárgott hangfelvétel kapcsán.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről