A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Bajkai István: Nem az elkeseredettség vezette az ellenzéket

Vágólapra másolva!
Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt az ellenzéki megmozdulásokról, a tüntetésekről, valamint a két székelyföldi fiatalember ügyéről.
Vágólapra másolva!

A múlt heti parlamenti események kapcsán a képviselő kifejtette, az ellenzéknek nyilvánvalóan az a célja, hogy ne csak kritizálja a kormányt, hanem megnehezítse annak a munkáját is. Ez utóbbi Bajkai István szerint nem helyes, mint megjegyezte, a kritika lenne a legfontosabb, mellette pedig új javaslatokkal kellene előállnia az ellenzéknek. Hozzátette

A politikus szerint nem az elkeseredettség vezette az ellenzéket, sokkal inkább hírt szeretet volna verni maga körül. Ez akkor mutatkozott meg, amikor egy törvényjavaslat parlamenti szavazásakor a nemleges szavazat helyett inkább az elnöki pulpitus elfoglalásával törődtek – tette hozzá a képviselő, megjegyezve, ez az, ami már túlmegy az obstrukción.

Véleménye szerint obstrukcióról akkor lehet beszélni, amikor lassítani próbálják a törvényhozás munkáját, de most nem ez történt. Arra a felvetésre, amit az ellenzék hangoztat, hogy a javaslataikat már a bizottsági üléseken elutasítják a kormánypárti képviselők, Bajkai István azt felelte,

A bizottsági üléseken, a plenáris üléseken is vannak vita- és időkeretek, van egy elfogadott munka- és eljárásrend. Ennek értelmében az ellenzék igenis elmondhatja a véleményét, ezt meg is teszik. A képviselő szerint már a bizottsági üléseken, ahol szakmai vitának kellene folynia, nem szakmai jellegű felvetéseik, javaslataik vannak, sokkal inkább általános jellegű politikai észrevételekkel élnek.

A teljes beszélgetést itt tekinthetik meg.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!