A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Bajkai: Most megvan a szükséges többség, az erő a szükséges lépések megtételére

Vágólapra másolva!
Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt az alkotmányozási feladatokról, az általa is segített székelyföldi magyar fiatalok ügyéről, de természetesen szóba került Erzsébetváros, a helyi parkolás is.
Vágólapra másolva!

A képviselő a miniszterelnök azon megjegyzésére, mely szerint az államigazgatás kismértékű elmaradásban van az alkotmányrevízió ügyében azt felelte, a mai gyorsan változó világban az ország Alaptörvénye is felülvizsgálatra szorul rendszeres időközönként. Mindezek mellett az is szükséges – tette hozzá, hogy a megfelelő szakmai elemzések is rendelkezésre álljanak a törvényalkotás során. A politikus szerint az Alaptörvény módosítása, minden ezzel kapcsolatos új elem bevezetése megfontolást igényel, hiszen ez az ország legfontosabb törvénye, minden más törvénynek az alapja. A miniszterelnök úr kritikai véleményét kifejtette, ez azt is jelenti, hogy a szakmai munkák fel fognak gyorsulni. A kormányfő beszélt arról is, hogy a korábbi parlamenti ciklusban nem volt meg a kormánypártoknak a kétharmados többsége, így most kell sok mindent bepótolni, amikor ez rendelkezésre áll. Bajkai István megerősítette a miniszterelnök szavait, hozzátéve, szerencsére most megvan a szükséges többség, az erő a szükséges lépések megtételére.

A politikus, mint a Parlament Törvényalkotási Bizottságának alelnöke elmondta, a tavaszi ülésszak során a legfontosabb megtárgyalandó témájuk az Alaptörvény módosítása lesz, ez jelentős jogi munka lesz és mellette természetesen egy komoly politikai aktus is. Mindezek mellett a gazdaság átalakításának, megerősítésének a folyamata továbbra is zajlik, az ehhez szükséges gazdasági törvénykezés is jelentős lesz – fűzte hozzá Bajkai István. A politikus szerint az általa alelnökölt bizottságban sem lehet eleget tenni az elkövetkezendő nemzedék és a családok támogatása érdekében, de ennek is próbálnak eleget tenni, hiszen a gazdaság erősítése mellett ez is kitüntetett feladata a kormánynak, a kormánypártoknak.

A teljes beszélgetést itt tekinthetik meg.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!