Az apró nem kellett a bátyai rablónak

Vágólapra másolva!
Egy 35 éves, bátyai férfi betört egy 91 éves, homokmégyi férfi otthonába. Elvette tőle a pénztárcáját. Az idős férfi könyörgött neki, hogy ne vigye el az összes pénzt. A támadó visszaadta neki az aprót.
Vágólapra másolva!

Tavaly októberben, pár nappal azután, hogy a kalocsai bíróság nem jogerős börtönbüntetésre ítélte, egy bátyai férfi, a nyitott kapun keresztül belépett egy homokmégyi ház udvarára. Az ott lakó nyugdíjas éppen a verandán aludt, úgyhogy a rabló könnyedén besurrant az otthonába. Ott nem talált semmi értékeset.

Épp kilépett a házból, amikor az idős férfi felébredt. Kezet fogtak egymással.

Ekkor vette észre a pénztárcát a rabló, mert kilátszott a férfi zsebéből. Ki akarta venni, de a nyugdíjas megfogta a kezét. A fiatal visszanyomta a fotelbe az idős férfit, aztán erővel elvette tőle, amit akart. A tárcában 17 ezer forintot talált némi apróval.

15 ezret eltett, 2 ezer forintot és az aprót viszont visszadta a nyugdíjasnak.

Ezután megpróbált elmenekülni, de a meglopott férfi nem hagyta, mert vissza akart szerezni a pénzét. A rabló ellökte a nyugdíjast, aki könyörgött, hogy ne vigye el mindent.

Az idős ember visszakapott még 5 ezer forintot, a maradék 10 ezerrel viszont elmenekült a fiatal támadó, akit nem sokkal később elfogtak.

A többszörösen visszaeső férfit most rablással vádolja az ügyészség, és fegyházbüntetést javasolnak ellene. Az ügyben a Kalocsai Járásbíróságon döntenek majd.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!