Menczer Tamás: Orbán Viktornak megint igaza lett!

Vágólapra másolva!
A Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója új videót osztott meg közösségi oldalán.
Vágólapra másolva!

Menczer Tamás a videóban részletezi, hogy:

Orbán Viktor, amikor a békemissziója során találkozott az ukrán, az orosz és a kínai elnökkel, valamint a török elnökkel is, és tárgyalt Donald Trumppal, akkor tett egy jelentést az Európai Tanács elnökének. Ez még júliusban volt. A jelentés első pontja a következőképpen szól:

Általános megfigyelés, hogy a katonai konfliktus intenzitása a közeljövőben radikálisan eszkalálódik

- írta a magyar miniszterelnök júliusban, és ez beigazolódott, igaza lett Orbán Viktornak. És arról is ír, hogy világossá vált számára a találkozások és a beszélgetések során, hogy a háborús felek nem akarnak tűzszünetet, csak egy külső szereplő ültetheti őket asztalhoz, és mivel a jelenlegi amerikai és brüsszeli vezetőség és vezetők háborúpártiak, tőlük ez nem várható. Így tehát különösen fontos a korábbi amerikai elnök és jelenlegi jelölt, Donald Trump szerepe, akivel kapcsolatban a magyar miniszterelnök ezt írja: 

Azt azonban biztosan állíthatom, hogy ha nyer, röviddel választási győzelme után, nem vár majd a beiktatásig, hanem azonnal kész lesz békeközvetítőként fellépni. Erre vonatkozóan részletes és biztos alapokon nyugvó tervei vannak.

- írja tehát Donald Trumpról, valamint Orbán Viktor három javaslatot fogalmaz meg. Tárgyalni kell a kínaiakkal, tárgyalni kell az oroszokkal, és tárgyalni kell a globális dél országaival is, csak így lehet békét teremteni. Mondom még egyszer, a magyar álláspont változatlan, azonnali és feltétel nélküli tűzszünet és béketárgyalás. Erre van szükség - zárta mondandóját a politikus.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!