A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Bajkai István: Megtartó erő a magyar kultúra

Vágólapra másolva!
Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában a magyar sajtó helyzetéről is beszélt,de ennek kapcsán szóba került a magyar kultúra jelentősége is.
Vágólapra másolva!

A politikus beszámolt arról, hogy nemrégiben Füzesgyarmaton járt, ahol az egyik gazdaszervezet meghívásának tett eleget, valamint tartott egy előadást a magyarországi média helyzetéről. A képviselő ebben az előadásában felemlegette a szocializmus tájékoztatási politikáját is, ahol nem volt sajtószabadság, ahol az emberek keresték a valódi információkat, közben meg természetesen igyekeztek a sorok között is olvasni. Felmerült, hogy miért csak egyféle igazság létezett az akkori sajtóban, ahogy az is, hogy ez mára megváltozott teljesen.

Hozzátette, fiatalon rendszeresen összehasonlította még az akkori Kossuth Rádió és a Szabad Európa Rádió híreit is.

Bajkai István elmondta, ő maga is részt vett Andy Vajna temetésén, amivel kapcsolatban azt jegyezte meg, az lenne a legjobb, ha mindenkit még életében megbecsülnének az emberek, a társadalom. Persze az is igaz, hogy filmügyi kormánybiztosi kinevezése azt jelentette, hogy őt, az 56-os disszidenst, az amerikai neves filmest itthon is megbecsülik.

Ez a film volt az, amelyik Andy Vajna életét is meghatározó 1956-os forradalommal foglalkozott. Munkásságának köszönhető az is, hogy a magyar nézők már hazai filmekre is beülnek, jegyet vesznek. Bajkai István szerint a producernek fantasztikus érzéke volt a filmekhez, a jó filmekhez, ahhoz, hogy tulajdonképpen miről is szól a film.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!