17 év után, Mexikóban fogták el a magyar férfit, aki majdnem gyilkolt

Közel 17 év után, Mexikóban fogták el a gyilkossági kísérlet miatt körözött férfit
Vágólapra másolva!
Megpróbálta megölni egy budai szálloda recepciósát, majd elmenekült, és közel 17 évig nem találták a most 40 éves férfit. Mexikóban bujkált és kezdett új életet. Éppen egy építkezési vállalkozás vezetője volt, amikor lecsaptak rá a rendőrök. Hazahozták az ügyészség pedig most vádat emelt ellene. 
Vágólapra másolva!

A férfi 2001-ben álnéven bejelentkezett a XII. kerületi szállodába.

Társaival együtt a hotel több vendégét is kirabolták.

A hotel recepciósának azonban gyanús volt a három férfi, ezért odahívta a tulajdonost, aki két alkalmazottal együtt számon kérte a tolvajokat. Ekkor a három férfi el akart menekülni, de a hotel dolgozói elállták az útjukat. Az egyik tolvaj elővett egy kést, hadonászni kezdett vele, és megvágta vele mindhárom alkalmazottat.

El akart futni, de a recepciós elé állt, ezért őt a férfi többször is mellkason és hasba szúrta, életveszélyes sérüléseket okozva.

A megszurkált recepciós életét a gyors orvosi ellátás mentette meg.

A férfit körözni kezdte a rendőrség, a bíróság pedig európai és nemzetközi elfogatóparancsot adott ki ellene, de nem bukkantak a nyomára egészen tavaly júniusig.

Akkor a magyar, a mexikói és az amerikai rendőrök közösen fogták el.

Forrás: ORFK/Antal N.

Augusztusban hozták haza.


A Fővárosi Főügyészség a férfi ellen aljas indokból elkövetett gyilkossági kísérlet miatt emelt vádat. Ügyében a bíróság előkészítő ülést tartott, az eljárás tárgyalással folytatódik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!