A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Nem segített haldokló feleségének, börtönbe megy a szolnoki férfi

Vágólapra másolva!
Többször hazudott az anyósának egy szolnoki férfi, miközben felesége a saját hányásban és vérében feküdt. A férfjet eelsőfokon gyilkossági kísérlet miatt 5 évre ítélték. A másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla viszont csak segítség elmulasztásában és kiskorú veszélyeztetésében találta bűnösnek, úgyhogy enyhébb büntetést szabtak ki rá. 
Vágólapra másolva!

Egy férfi és a felesége, K.-né T. I. a gyerekükkel együtt Szolnokon éltek. A házasság 2013-ra megromlott, aminek részben anyagi okai voltak, de az asszony azt is kifogásolta, hogy megítélése szerint férje szülei, vagyis anyósa és apósa túlságosan beleszólnak az életükbe, és a férje nem mer nekik ellentmondani. Bár sokszor hangosan veszekedtek egymással, soha nem bántották egymást.

2013. október 19-én dél körül az asszony fejfájásra panaszkodott.

Néhány órával később már a kialakult hipertóniás krízis következtében olyan mély álomba merült, hogy a férje nem tudta felébreszteni.

A férfi hazudott az anyósának

Az assszony édesanyja ekkor már másodszor kereste a lányát, de a férfi azt mondta, hogy a felesége alszik, később majd felkeresik. Kora esett a férfi át is ment az anyósához a gyerekkel. A feleségét magára hagyta a kanapén.

Azt mondta az anyósnak, hogy a lánya tévézik, ezért nem jött át velük.

Amikor hazaértek, azt látták, hogy az asszony még mindig nincs magánál, de azt észrevették, hogy időközben hányt.

A kislány arra kérte az apját, szinte könyörgött, hogy hívjon segítséget, de az apja nem tette meg.

Amikor az asszony édesanyja újra telefonált, a férfi még nagyobb hazudott, mint korábban. Azt mondta neki, hogy

a felesége és a gyerek elmentek vásárolni, ezért nem tud velük beszélni.

Este a férfi úgy feküdt le, hogy a feleségét magára hagyta a appaliban és a kislányát sem nyugtatta meg, pedig a gyermek akkor már nagyon félt.

Kiderült, hogy mi a baja

Másnap reggelre az asszony már a hányadékában és vérében feküdt a földön, mivel leesett a kanapéról.

A férfi ismét megpróbálta felébreszteni, de nem sikerült neki, a kislányuk pedig meging arra kérte az apját, hogy hívjon orvost az anyjához. Azon a délelőttön a férfi anyósa is többször telefonált, mert szeretett volna beszélni a lányával, de a férfi egyszer sem mondta el, hogy mi történt, milyen állapotban van a felesége.

Végül úgy döntött, enged a gyereknek és felhívta a mentőket, akiknek azt mondta, a felesége gyógyszer túladagolás miatt lett rosszul.

Azonnal kórházba vitték az asszony, ahol az orvosok megállapították, hogy agyvérzést kapott és a szerencsének köszönhető, hogy életben maradt. Ugyanakkor már nem tudta mozgatni jobb oldali végtagjai. A keze és a lába is lebénult, nem tud beszélni. Rehabilitációs kezelése során 2014. december 1-én a nagykőrösi kórházban szívinfarktust kapott és meghalt. A halálát tehát közvetlenü nem az egy évvel korábbi agyvérzés okozta.

- olvasható a Szegedi Ítélőtábla Origónak küldött közleményében.

Elsőfokon gyilkossági kísérlet volt a vád

2018. május 28-án gyilkossági kísérleté és kiskorú veszélyeztetése miatt bűnösnek találta a Szolnoki Törvényszék K. P. vádlottat,

amiért 5 év börtönre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Emellett a bíróság a vádlott szülői felügyeleti jogát kiskorú gyermeke felett megszüntette.

A döntést az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője felmentés, illetve a büntetés enyhítése érdekében nyújtott be fellebbezést, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára.

Megszületett a végleges ítélet

A Szegedi Ítélőtábla megváltoztatta a minősítést a K. P. ellen indított büntetőügyben. A férfit segítségnyújtás elmulasztásában találta bűnösnek,

amiért 2 év 6 hónap börtönre enyhítette az ítéletet.

A szülői felügyeleti jog megszüntetésére vonatkozó rendelkezést mellőzte.

Az ítélet indoklása szerint a férfi valójában nem kívánta a felesége halálát, állítólag meg sem fordult a fejében, hogy az asszony meg is halhat, ezért nem bűnös gyilkossági kísérletében.

- írták.

Ugyanakkor a kiskorú veszélyeztetéséében bűnös, mivel az édesanyjáért aggódó gyerek kérésének nem tett eleget, a krízishelyzetben nem foglalkozott a lányával. Az ítélőtábla azért nem tartotta indokoltnak a szülői felügyeleti jog megszüntetésére vonatkozó rendelkezést, mert a lány már elmúlt 16 éves, hamarosan nagykorú lesz, és egyébként sem él már az apjával. Az ítélet jogerős.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!