A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNKoch Máté
12:25VívásMate Tamas Koch-Grabiel Lugo
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
13:40VívásJakub Jurka-Gergely Siklosi
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
NyílNyíl

Több sztár is a jó ügy mellé állt: a nevelőszülőket népszerűsítik

Vágólapra másolva!
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma családi nappal népszerűsíti a „Befogadlak" nevelőszülői programot május 19-én, vasárnap a Várkert Bazárban. Az odalátogatókat egy egész napos családi nap várja sztárfellépőkkel, és rengeteg információ azokat, akik szeretnének örökbe fogadni gyereket.
Vágólapra másolva!

Több sztár is fellép holnap a Várkert bazárban, az Emberi Erőforrások Minisztériuma által szervezett rendezvényen. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas Miklósa Erika lesz a műsorvezető, és ott lesz Oláh Gergő, Kollányi Zsuzsi, Szolnoki Péter és a Bonbon, Janicsák Veca, valamint Palya Bea is. A programra és a koncertekre a belépés ingyenes.

Ezzel a programmal is segíti az EMMI azokat, akik nevelő szülők szeretnének lenni.


Közben piacvezető, nagy cégek ajánlották fel, hogy díjazzák a gyermekvédelemben élő gyermekeket. Fülöp Attila az EMMI szociális ügyekért felelős államtitkára és Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője a cégek vezetőivel közösen adja át a díjakat. Harrach Péter személyes ajándékot is átad.

A „Befogadlak" Nevelőszülői program 2018 októberében indult el. Az országjárás tavaly ősszel kezdődött, minden megyében volt egy állomása. A családi napokon megismerhették a nevelőszülői hivatást azok, akik nevelőszülők szeretnének lenni.

2014 óta a nevelőszülői hivatás foglalkoztatási jogviszonynak minősül, 2020. január 1-étől azok a nevelőszülők, akik kisgyermekekről gondoskodnak nevelőszülői GYED-et kapnak.

Jelenleg a gyermekvédelemi rendszerben lévő 23 ezer gyermek közül 15 ezren élnek nevelőszülőknél, róluk mintegy 5200 nevelőszülő gondoskodik.

A rendezvénysorozat a budapesti programmal zárul vasárnap, a Nevelőszülői program azonban tovább folytatódik, mert a kormány célja, hogy a gyermekvédelmi rendszerben élő gyermekek és fiatalok elsősorban nevelőszülőkhöz kerüljenek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!