A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Bajkai: Egy nagy megtiszteltetés az egész magyarság számára

Vágólapra másolva!
Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a pápai szentmiséről, valamint szóba került még az EP választás és annak eredményei is.
Vágólapra másolva!

A politikus beszámolt a Csíksomlyón megrendezett pápai szentmiséről, ahol százezren hallgatták a Szentatyát. Óriási élmény volt ez – tette hozzá, valamint egy nagy megtiszteltetés az egész magyarság számára is, ami erőt is adott, erre az erdélyi magyarságnak szüksége is van. A képviselő nem kívánta kommentálni a román sajtóban megjelent számokat, hogy mennyien vettek részt a szentmisén, de azt megerősítette, több mint százezren jelentek Csíksomlyón.

Bajkai István elmondta, a pápai szentmise előtt egy nappal egy ökumenikus istentiszteletre került sor Csíkszeredán, ahol

A levél aláírói határozott véleménye, hogy ezek a fiatalemberek ártatlanul lettek elítélve és a pápának minden ilyen és ehhez hasonló emberi jogi ügyben fel kell lépnie.

Bajkai István elmondta, nincsenek arról megbízható információi, hogy a romániai vendéglátóinak szóvá tette-e Ferenc pápa az egyházi ingatlanok vissza nem adását, bár a visszaszolgáltatásra a román kormányt még törvény is kötelezi. A politikus megjegyezte, bízik abban, hogy ezek megtörténnek, azt is hozzáfűzte, a mindenkori pápának kötelessége a hit védelme, ehhez az egyházi javak juttatása, visszaadása is hozzátartozik.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!