A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Bajkai: Erre a barbár cselekedetre nincs elfogadható magyarázat

Vágólapra másolva!
Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában az úzvölgyi incidensről, Románia hozzáállásáról beszélt, de szóba került még az őszi helyhatósági választás is.
Vágólapra másolva!

A politikus a minapi romániai úzvölgyi incidensről fejtette ki véleményét. Mint elmondta, Ferenc pápa romániai, erdélyi látogatása után nehéz beszélni erről, amikor is a Szentatya a békéről, az együttélésről is szólt, a keresztényi szeretetre biztatott mindenkit. Ezt követően pár nappal egy első világháborús magyar katonatemetőre támadtak rá román szélsőségesek, ezzel pedig az ott nyugvók emlékét szentségtelenítették meg. Ezek olyan súlyú események, hogy egyáltalán nem véletlen a magyar külügyminiszter lépése, mely szerint bekérette a román nagykövetet.

Bajkai István kiemelte, egy első világháborús magyar katonai temetőre való rátámadás az nem önmagában való kulturálatlanság, hanem egy olyan barbár cselekedet, amire nem lehet elfogadható magyarázatot adni.

Joggal lehet feltételezni, vannak Romániában olyan erők, amelyeknek a politikai hátteréről nem tudni semmit, amelyek a magyarságnak még az emlékét is megszüntetnék, kiirtanák.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!