A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Magyarország jelenleg Európa egyik legbiztonságosabb országa

Vágólapra másolva!
Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt – többek között – a Maccabi Európa Játékokról, a frissen átadott Janikovszky Éva szoborról, de a választási ígérete, a társasházi törvény módosításáról is.
Vágólapra másolva!

A képviselő beszámolt arról, hogy a héten az Országgyűlés előtt a legfontosabb törvényjavaslat a pénzmosás megakadályozásáról szóló korábbi törvény módosítása lesz, ez kiemelten fontos, hiszen az uniós irányelveknek megfelelően a bankoknak azonosítani kell az ügyfeleiket. Az eredeti javaslat szerint ennek a határideje június 26-a volt, ám most rendkívüli sürgősséggel kezdeményezték ennek a határidőnek a módosítását, amivel mindegyik politikai erő egyetértett. Amennyiben a elfogadják a módosítást, akkor a határidő augusztus végére tolódik ki. Azért is kellett a határidőt kitolni, annak ellenére, hogy ez a banki egyeztetési folyamat már két éve életben van, mert a Bankszövetség tájékoztatása szerint az állampolgároknak a fele sem ment még be a bankjába az adatok egyeztetése céljából.

Bajkai István elmondta, tegnap Erzsébetvárosban adtak át egy szobrot Janikovszky Éváról egy újonnan kialakított parkban. Ez egy közel egy hektáros terület, ami a politikus szerint a nyolcvanas évek óta rendezetlen állapotú volt, itt létesített az önkormányzat egy szép parkot, 2016-ban kezdték meg a munkálatokat, több mint 140 milliós ráfordítással. A parkban, amit a lakossággal együtt terveztek meg, kialakításra került például fűszernövény kert is.

A képviselő elmondta azt is, a Maccabi Európa Játékok kapcsán a Dohány utcai zsinagóga köré építenek egy biztonsági rendszert, aminek a kialakításához Erzsébetváros is hozzájárult több mint 40 millió forinttal, de mint hozzátette a kormány is támogatta ezt a projektet. Hozzátette azt is, mindenki érdeke, hogy a zsinagóga és annak környéke is maximális biztonságban legyen.

Bajkai István kijelentette, Magyarország jelenleg Európa egyik legbiztonságosabb országa, ezért is lehet itt megrendezni a Maccabi Európa Játékokat, ami nagy öröm. Látni fogja a világ, itt a sportolók, a látogatók, a turisták nagy biztonságban vannak, persze ehhez mindent meg is tesz a kormány és az illetékes biztonsági szervek.

A képviselő még a tavalyi választási kampányban tett ígéretet a társasházi törvény módosítására. Arra a kérdésre, hogy miként is áll ez az ügy az felelte, a javaslat elkészült, a szükséges egyeztetéseket lebonyolították. Nemrégiben volt egy konferencia, ahol előadást is tartott. itt új szempontok vetődtek fel, mint például az, hogy a társasházi törvény mellett módosítani kell az egyes társasházak elhelyezkedésére vonatkozó jogszabályokat is, hiszen vannak olyan társasházak, amelyeknek a tervrajza eltér a valóságtól. Ezzel együtt az ingatlan-nyilvántartási jogszabályokat is némileg módosítani kell – tette hozzá Bajkai István. Mindezek mellett a politikus reményét fejezte ki, hogy az Igazságügyi Minisztériummal egyeztetve hamarosan törvényjavaslat is készül, amelyet a Parlament elé nyújtanak be.

Az őszi önkormányzati választáson Budapesten az ellenzéki főpolgármester-jelöltek tartanak előválasztást. A jelöltek mindegyike ígért a budapestieknek, az elhangzottak kapcsán a kormánypárti képviselő elmondta, szerinte a költségvetés nem tartalmaz olyan összegeket, amelyekkel fedezni lehetne az ezermilliárdot meghaladó ígéreteket. Ezért is tartja ezeket inkább ígérgetésnek, mint konkrét ígéretnek. Hozzátette, a kormányzásnak éppen az a felelőssége, hogy amit ígérnek, azt be is kell tartani. Az ellenzéki ígérgetéseknél pedig Bajkai István szerint a választónak egyszerűen össze kell adni a számokat és kiderül, a jelölt komolyan beszél-e.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!