A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMészáros Krisztofer
11:00TornaBodzás gyakorlat
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:30AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Századvég: Gyurcsány Ferenc markában a szocialista szavazók

GYURCSÁNY Ferenc
Budapest, 2019. május 27. Gyurcsány Ferenc, a DK frakcióvezetője felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. május 27-én. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Az európai parlamenti választásokon elért eredményének köszönhetően a Demokratikus Koalíció és Gyurcsány Ferenc minden korábbinál közelebb került ahhoz, hogy stabilan a baloldal vezető, sőt, idővel kizárólagos erejévé váljon. A jelenség részben a politikai környezet számukra kedvező alakulásával, részben pedig tudatos taktikai döntések sorával magyarázható – írja friss elemzésében a Századvég Alapítvány.
Vágólapra másolva!

Gyurcsány Ferenc egyre nehezebben titkolható célja a többi ellenzéki erő teljes megsemmisítése és a politika élvonalába való személyes visszatérésének előkészítése.

E cél érdekében két egymással összefüggő módszert alkalmaz a volt miniszterelnök.

Egyrészt a személyéhez kapcsolódó példátlan elutasítottság problémáját olyan szereplők fókuszba helyezésével oldja fel, akik a balliberális érzelmű szavazók körében komoly népszerűségnek örvendenek (Dobrev Klára, Kálmán Olga). E politikusok segítségével megnyerhetővé váltak a Demokratikus Koalíció számára azok a baloldali választók, akik Gyurcsány Ferenc személyét ugyan elutasítják, de a párt irányvonalával azonosulni tudnak.

Forrás: Századvég

Másfelől a volt miniszterelnök és pártja különösen nagy figyelmet fordít – az említett politikusok segítségével – a mozgósításra és az intenzív kampánytevékenységre

azzal a céllal, hogy profitáljon a többi ellenzéki erő – különösen az MSZP-P – egyre kilátástalanabb helyzetéből, amelyhez a nem megfelelően összehangolt kampányok, illetve az elkövetett stratégiai és kommunikációs hibák vezettek.

A Demokratikus Koalíció stratégiája jelen pillanatban sikeresnek mutatkozik, a Századvég kutatása szerint ugyanis éppen azokban a választói közegekben (a 60 év feletti korosztályban, illetve aktivitás szempontjából a nyugdíjasok körében) kiemelkedően magas a párt támogatottsága, amelyekben korábban a szocialista párt tudott stabil támogatói bázist építeni.

Forrás: Századvég

Miután az MSZP-P támogatottsága e szegmensekben erőteljesen visszaesett, megállapítható, hogy e választók a Demokratikus Koalícióhoz pártoltak át.

Ki kell viszont emelni, hogy a Demokratikus Koalíció sem tud olyan politikai üzeneteket megfogalmazni, amellyel a bizonytalan szavazókat megnyerhetné magának, mindössze a többi ellenzéki erő fokozatos összeomlásából képes profitálni, azáltal, hogy integrálja a leszakadó baloldali szavazókat.

Forrás: Századvég
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!