A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Bajkai: A fenyegetőzés nem fér bele a demokratikus kultúrába

Vágólapra másolva!
Dr. Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője az önkormányzati választási kampány előtt értékelte az ellenzéki pártok tevékenységét, de szóba került még a helyi politizálás jelentősége is.
Vágólapra másolva!

A politikus értékelte az ellenzék helyzetét az önkormányzati választások kampánya előtt. Mint kifejtette, azt a kezdetektől fogva lehetett tudni, hogy ami létrejött, az nem egy valódi szövetség, nem egy értékeken alapuló összefogás, hanem egy olyan koalíció, amelyben néha összeegyeztethetetlen ellentétek vannak. Példaként hozta fel a Jobbikot, amelyről véleménye szerint nemrégiben még úgy fogalmaztak, hogy velük biztosan nem fognak együttműködni, mert ennek a pártnak antiszemita nézetei vannak, rasszista megmozdulásokat szervez, ezekkel a gondolatokat terjeszt. Bajkai István hozzátette, az egy fogalmi ellentmondás és a politikában megbocsáthatatlan, hogy egy olyan párt, amelyik kifejezetten antidemokratikus nézeteket vall, egyáltalán egy asztalnál ülnek a magukat demokratikusnak valló ellenzéki erők.

Arra a felvetésre, hogy minek köszönhető az a tendencia, mely szerint vannak olyan települések, ahol például egyre több polgármesterjelölt jelenik meg, a képviselő azt felelte, az önmagában önmagában a demokrácia egyik fokmérője, hogy vannak emberek, akik igenis szeretnék magukat megmérettetni a választáson. Az, hogy ezen egyéni döntések mögött milyen háttéralkuk vannak, miért és kiknek a támogatásával, felhatalmazásával indulnak egyes személyek, az már egy egészen más kérdés.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!